Τα κέρδη της ανταγωνιστικής  στην Tesla BYD, αυξάνονται περισσότερο από 400% το πρώτο τρίμηνο, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με τους Financial Times.

H BYD, ανέφερε πενταπλάσια άνοδο στα καθαρά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο, καθώς ο κινεζικός όμιλος που στηρίζεται από τον Warren Buffett βγήκε αλώβητος στον πόλεμο τιμών και την βραδύτερη αύξηση των πωλήσεων που έπληξαν ξένους και ντόπιους ανταγωνιστές.

Ηλεκτροκίνηση: Πόσες αυτοκινητοβιομηχανίες θα επιβιώσουν από τον ανταγωνισμό

Τεράστια αύξηση εσόδων

Η BYD ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν 411% στα 4,1 δισ. Rmb (593 εκατ. δολάρια) τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, καθώς ο όμιλος με έδρα το Shenzhen επέκτεινε την κυριαρχία του στα plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στην Κίνα.

Τα αποτέλεσμα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς και ακολουθούν μια μεγάλη άνοδο 400% στα ετήσια καθαρά κέρδη το 2022. Η ισχυρή οικονομική απόδοση της εταιρείας είναι το πιο πρόσφατο μήνυμα ότι ο κινεζικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια κάθετα ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού EV από ορυχεία έως μάρκες, καταλαμβάνει μια σημαντική θέση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρώτη με διαφορά στην Κίνα

Ξένοι όμιλοι καταλάμβαναν περίπου το 70% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτων της Κίνας πριν από περίπου 10 χρόνια και η χώρα παραμένει μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τις διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες. Αλλά στα ηλεκτρικά οχήματα, οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες κυριαρχούν ολοένα και περισσότερο.

Η BYD κατέχει σχεδόν 40% μερίδιο της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, μετά από αύξηση πωλήσεων περίπου 80% από το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Automobility.

Η εταιρεία διαθέτει μερίδιο 17% της αγοράς μπαταριών EV στην Κίνα και 62% της αγοράς για plug-in υβριδικά.

Η Tesla του Έλον Μασκ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με περίπου 11% της αγοράς EV μετά από ετήσια αύξηση πωλήσεων 27%.

Η VW, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών κοινοπραξιών της, βρίσκεται στην ένατη θέση με μόλις 2% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων μετά από πτώση των πωλήσεων κατά 5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green