Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) ετοιμάζεται να θέσει την First Republic Bank υπό καθεστώς άμεσης αναγκαστικής διαχείρισης, δήλωσε την Παρασκευή πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα, στέλνοντας τις μετοχές του δανειστή σε πτώση σχεδόν 50% σε εκτεταμένες συναλλαγές.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Reuters η αμερικανική τραπεζική ρυθμιστική αρχή αποφάσισε ότι η θέση της προβληματικής περιφερειακής τράπεζας έχει επιδεινωθεί και δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να επιδιώξει διάσωση μέσω του ιδιωτικού τομέα.

First Republic: Βουτιά της μετοχής σχεδόν 50%

Μεγάλες τράπεζες, μεταξύ των οποίων η JPMorgan Chase & Co και η PNC Financial Services Group διεκδικούν την αγορά της First Republic μετά την κατάσχεσή της από την κυβέρνηση, η οποία θα μπορούσε να έρθει ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, ανέφερε την Παρασκευή η Wall Street Journal και σήμερα το Bloomberg.

Ωστόσο όλοι οι πρωταγωνιστές, δηλαδή PNC, η JPMorgan και η First Republic αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ η FDIC δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό

Εάν ο πιστωτικός οργανισμός με έδρα το Σαν Φρανσίσκο περιέλθει σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης, θα είναι η τρίτη αμερικανική τράπεζα που καταρρέει από τον Μάρτιο. Η First Republic δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι καταθέσεις της είχαν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της τράπεζας έκλεισαν με πτώση 43%, επιδεινώνοντας την πτώση της μετοχής που έχει εξανεμίσει το 75% της αξίας της αυτή την εβδομάδα. Η μετοχή έχασε περισσότερο από το ήμισυ της αξίας της την Παρασκευή και άγγιξε το χαμηλό ρεκόρ των 2,99 δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή