Μία νέα τάση έχει αρχίσει να  εξαπλώνεται σε πολλά αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ελπίζει να βρει μιμητές: γήπεδα και στάδια όχι μόνο υιοθετούν βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, αλλά τις επιβάλλουν σε οπαδούς, παίκτες, μουσικούς και οποιονδήποτε άλλο μπαίνει στις εγκαταστάσεις.

Όπως γράφει το CNBC,  οι αθλητικοί χώροι υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές τις τελευταίες δεκαετίες, από προγράμματα ανακύκλωσης έως προσπάθειες ενεργειακής απόδοσης.

Ωστόσο, αρκετές μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο τα τελευταία χρόνια και οι χειριστές και οι ιδιοκτήτες τους ελπίζουν ότι η επιτυχία που έχουν δει σε πολλά μέτωπα δημιουργεί πραγματική ώθηση γύρω από την ιδέα των φιλικών προς το περιβάλλον σταδίων.

Το Mercedes Benz Stadium, το σπίτι των Atlanta Falcons του NFL και του Atlanta United του MLS, έγινε ο πρώτος χώρος επαγγελματικής άθλησης στις ΗΠΑ που πέτυχε την Πιστοποίηση LEED Platinum το 2017. Το Footprint Center, το σπίτι των Phoenix Suns του NBA και του Phoenix Mercury του WNBA, συνεργάζεται απευθείας με εταιρεία επιστήμης υλικών, που κατέχει τα δικαιώματα ονομασίας της για την εξάλειψη του πλαστικού μιας χρήσης από την αρένα και σε άλλες βιώσιμες πρακτικές.

Ο πήχης σε όλα τα αθλήματα τέθηκε ακόμη υψηλότερα το 2021 όταν άνοιξε το Climate Pledge Arena στο Σιάτλ έγινε το πρώτο γήπεδο με πιστοποίηση μηδενικού αποτυπώματος στον κόσμο.

«Οι φορείς εκμετάλλευσης χώρων κατανοούν σχετικά γρήγορα τις ευκαιρίες και τις ευθύνες τους καθώς σχετίζεται με μεγαλύτερη βιωσιμότητα λειτουργίας», δήλωσε ο Chris Granger, Διευθύνων Σύμβουλος της OVG360, μιας εταιρείας διαχείρισης που συνεργάζεται με περισσότερους από 300 χώρους σε όλο τον κόσμο, από γήπεδα και στάδια μέχρι αμφιθέατρα και κέντρα τεχνών.

Η τάση στον αθλητισμό δεν είναι ανόμοια με αυτή που παρατηρείται σε άλλους κλάδους: η επιθυμία των επιχειρήσεων να είναι καλύτεροι διαχειριστές στην κοινότητά τους και να συνδέονται με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που δίνουν περισσότερη έμφαση σε φιλικές προς το περιβάλλον ενέργειες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί από αυτά τα μέτρα έχουν επίσης μια σταθερή επιχειρηματική υπόθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να συνεργαστούν όλοι ώστε ο τελικός να διαφημίσει την Ελλάδα μας»
Business of Sport |

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να συνεργαστούν όλοι ώστε ο τελικός να διαφημίσει την Ελλάδα μας»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League. Όλοι θα πρέπει να συνεργαστούν για να γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι που θα διαφημίσει την Ελλάδα