Δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης του υποψήφιου στόχου

·      Πολλά deals μάλιστα δεν προχωρούν ακριβώς γιατί υπάρχει απόσταση όσον αφορά στη στρατηγική της επόμενης μέρας. Και κυρίως στις αποδόσεις…

·      Αυτό αναφέρουν άνθρωποι που μεσολαβούν σε deals, επισημαίνοντας πως αυτό συμβαίνει κυρίως με τις οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα.

·      «Παρότι τα χρήματα που προσφέρονται είναι αρκετά, ωστόσο η πίεση για μεγάλες αποδόσεις με το… καλημέρα χαλάει αρκετές συμφωνίες», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

·      Κάτι ανάλογο συνέβη στην περίπτωση γνωστής αλυσίδας, η οποία είχε αρκετές κρούσεις από διάφορα funds και family offices για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο.

·      «Τα θέλω» των δυο πλευρών, όπως λέει πηγή που γνωρίζει την υπόθεση, δεν ταίριαξαν.

·      Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ανάγκη από μεταφορά τεχνογνωσίας και δίκτυο στο εξωτερικό, και όχι τόσο από νέα ρευστότητα.

·      Τα σύννεφα πάντως για τους επενδυτές φαίνεται πως πυκνώνουν στον ορίζοντα, μιας και όλα δείχνουν πως η «χρυσή εποχή» των υψηλών αποδόσεων έχει παρέλθει.

·      Κάτι που ανέφερε μιλώντας πρόσφατα στους FT και ο Τσάρλι Μάνγκερ, «δεξί χέρι» του διάσημου μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

·    Προφανώς και κάτι περισσότερο θα ξέρει.

·     Άρα όλοι θα πρέπει να βάλουν περισσότερο νερό στο κρασί τους…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino