Αποκλιμακώνονται περαιτέρω οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια και την καθοδήγηση σχετικά με το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση που ξεπέρασε τις 6 μονάδες βάσης στο 3,377% και του 2ετούς ομολόγου τις 5 μονάδες βάσης στο 3,924%.

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των τιμών του

Απρόσμενη αύξηση κατέγραψαν οι προσλήψεις σε ιδιωτικές εταιρείες τον Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε την Τετάρτη η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP.

Ειδικότερα, οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 296.000, από 142.000 τον προηγούμενο μήνα και πολύ μπροστά από την εκτίμηση του Dow Jones για 133.000. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Ιούλιο του 2022.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την επόμενη κίνηση της νομισματικής πολιτικής και οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης. Οι επενδυτές ελπίζουν επίσης σε ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές της πολιτικής από τις κατευθυντήριες γραμμές που θα εκδοθούν παράλληλα με την απόφαση για τα επιτόκια και τη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί μετά τη συνεδρίαση.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ενδείξεις σχετικά με το αν θα υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων ή αν επίκειται παύση των αυξήσεων των επιτοκίων και για πόσο καιρό θα πρέπει να παραμείνουν αυξημένα τα επιτόκια προτού μειωθούν.

Οι ανησυχίες σχετικά με τα αυξημένα επιτόκια που οδηγούν σε οικονομική ύφεση έχουν εξαπλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να σταματήσουν, αλλά ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός για να εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές