Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα της Ford το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά η εταιρεία παρέμεινε στις προηγούμενες προβλέψεις της για το έτος, επικαλούμενη οικονομικούς αντίξοους ανέμους, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μίσιγκαν ανέφερε κέρδη 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προ τόκων και φόρων, σημειώνοντας αύξηση 45% από την ίδια περίοδο το 2022. Η εταιρεία απέστειλε 1,1 εκατ. αυτοκίνητα, φορτηγά και οχήματα το τρίμηνο καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα μειώθηκαν.

Ford: Επένδυση 4,5 δισ. δολαρίων σε εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών

Ο οικονομικός διευθυντής της Ford, John Lawler, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να έχει προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη φέτος μεταξύ 9 και 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με το βλέμμα στην Ευρώπη

Στην αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού φορτηγού Courier προχώρησε τον Απρίλιο η Ford, στοχεύοντας να αποκτήσει επιχειρηματικούς πελάτες στην Ευρώπη και να πρωτοστατήσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις ηλεκτροκίνησης, όπως η Arrival SA, σύμφωνα με το Reuters.

Το ηλεκτρικό Courier είναι μέρος μιας ανανεωμένης σειράς μικρότερων εμπορικών βαν για την ευρωπαϊκή αγορά που θα περιλαμβάνει επίσης μοντέλα βενζίνης και ντίζελ, όπως ανέφερε η Ford. Τα νέα φορτηγά Courier είναι 25% μεγαλύτερα από το τρέχον μοντέλο και θα μεταφέρουν βαρύτερα φορτία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ford Pro Ted Cannis σε συνέντευξή του.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στους ευρωπαίους εμπορικούς πελάτες που δραστηριοποιούνται σε πόλεις, όπως το Παρίσι, όπου οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν την απαγόρευση των οχημάτων εσωτερικής καύσης από τα κέντρα των πόλεων, ανέφερε ο Cannis. Το ηλεκτρικό Courier θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο, όπως είπε ο Cannis, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν στρέφονται προς τα ηλεκτρικά οχήματα με τον ίδιο ρυθμό. «Χώρα με χώρα, είναι δραματικά διαφορετικό», δήλωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή