Τον στόχο να καταστεί ένας από τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως έως το 2030, έθεσε ο όμιλος Hyundai, με τους επικεφαλής του να παρίστανται σε ειδική τελετή για τη θεμελίωση παραγωγικής μονάδας αποκλειστικά για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στη Νότια Κορέα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να επενδύσει 18 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, αυξάνοντας την παραγωγή και τις εξαγωγές και ενισχύοντας τις βιομηχανίες που σχετίζονται με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ηλεκτροκίνηση: Μπαίνει στην «πρίζα» η Jaguar Land Rover

Παράλληλα, ο νοτιοκορεατικός όμιλος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά την ετήσια παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη χώρα σε 1,51 εκατομμύρια οχήματα και τον παγκόσμιο όγκο σε 3,64 εκατομμύρια οχήματα έως το 2030, διαθέτοντας γκάμα 31 ηλεκτροκίνητων μοντέλων για να καλύψει την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Επιπλέον, ο Όμιλος σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης, όπως η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για ηλεκτροκίνητα οχήματα επόμενης γενιάς, η επέκταση της γκάμας των προϊόντων, η ανάπτυξη βασικών εξαρτημάτων και προηγμένων τεχνολογιών και η δημιουργία ερευνητικών εγκαταστάσεων, ανάμεσά τους και για ανάπτυξη νέων μπαταριών και κινητήρων, καθώς και τεχνολογιών για την αύξηση της αυτονομίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της με μία μόνο φόρτιση.

Ο Όμιλος σχεδιάζει παράλληλα να αναπτύξει διαδοχικά αποκλειστικές πλατφόρμες για κάθε κατηγορία οχημάτων στο πλαίσιο του συστήματος Integrated Modular Architecture (IMA), συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας “eM” που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα επιβατικά, η οποία προγραμματίζεται να παρουσιαστεί το 2025.

Η Hyundai θα επενδύσει και στις υποδομές φόρτισης υψηλής ταχύτητας ώστε να μεγιστοποιηθεί η ευκολία φόρτισης για τους πελάτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων επεκτείνοντας περαιτέρω το δίκτυο φόρτισης στη Νότια Κορέα.

Στήριξη προμηθευτών

Για να βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας των προμηθευτών, ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει ένα ταμείο ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους προμηθευτές εξαρτημάτων κινητήρων εσωτερικής καύσης που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν τις δραστηριότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης οικολογικών ανταλλακτικών οχημάτων, ώστε να μπορούν να δανείζονται επιχειρηματικά κεφάλαια με χαμηλά επιτόκια σε σύγκριση με την αγορά.

Μέσω αυτών των στρατηγικών επενδύσεων, ο Όμιλος Hyundai σχεδιάζει να βελτιώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της κορεατικής βιομηχανίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων για να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του παγκόσμιου κλάδου κινητικότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green