Τα σημάδια ανάκαμψης στην Κίνα συνέβαλαν σε ένα ικανοποιητικό τρίμηνο για τα Starbucks, στο οποίο η αύξηση των πωλήσεων, τα έσοδα και τα κέρδη της αλυσίδας καφέ ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με τους Financial Times.

Στην Κίνα, όπου ο αριθμός των Starbucks είναι o δεύτερος παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ, οι συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 3% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Starbucks: Ο νέος CEO θα εκτελεί χρέη… barista κάθε μήνα σε κατάστημα

Επιπλέον, οι παγκόσμιες πωλήσεις καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 11% και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για περίπου 7,4 %.

Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν περισσότερο από 30% στα 908,3 εκατ. δολάρια με αύξηση των εσόδων κατά 14% στα 8,7 δισ. δολάρια, και τα δύο υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Η «αναταραχή» του Απριλίου

Εν τω μεταξύ, διαφημιστικές πινακίδες, πανό, αφίσες και ένα… γλυπτό από βούτυρο επιστράτευσαν οι εργαζόμενοι στα Starbucks προκειμένου να ασκήσουν πίεση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής.

Συγκεκριμένα, το σωματείο Starbucks Workers United απαιτεί από την εταιρεία να αναγνωρίσει τους συνδικαλιστές και να δεχθεί συνομιλίες μαζί τους. Έχοντας ως στόχο τον CEO της Nike Άντριου Κάμπιον, την CEO της Land O’Lakes, Μπεθ Φορντ και τον πρόεδρο της Lego, Γιόργκεν Βιγκ Κνούντστορπ – όλοι μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Starbucks – οι baristas επιχειρούν να τραβήξουν την προσοχή.

Σχεδόν 300 καφέ των Starbucks ψήφισαν για τη σύσταση συνδικαλιστικών οργανώσεων υπό την Workers United, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη συμφωνήσει σε συμβόλαιο με κανένα από αυτά τα καταστήματα και οι baristas κατηγόρησαν τη διοίκηση ότι δεν διαπραγματεύονται καλή τη πίστη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή