Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν  τα νέα από την αγορά εργασίας τον Απρίλιο και τον αντίκτυπο τους στην οικονομία και στην επόμενη απόφαση της Fed.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε τελευταία κατά περίπου 9 μονάδες βάσης στο 3,437%, H απόδοση του 2ετούς σημείωσε άλμα κατα 17 μονάδες βασης στο 3,899%
Την άνοδο τροφοδότησαν τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο. Ανήλθαν σε 253.000 θέσεις τον Απρίλιο ξεπερνώντας τις 180.000 θέσεις που ανέμενε η Wall Street. To ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 3,4% έναντι εκτιμήσεων για 3,6%.

Ανώτατο όριο χρέους ΗΠΑ: Πώς να βγάλετε κέρδη

Η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή κι αυτό δίνει ένα όπλο στα γεράκια της Federal Reserve να μην σταματήσουν την επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής αλλαγής, «αδειάζοντας» τις προσδοκίες της Wall Street για παύση των αυξήσεων.

Οι επενδυτές θα συνεχίζουν να σταθμίζουν τα στοιχεία ως την επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα αποφάσισε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και ανέφερε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων ενδέχεται να διακοπούν άμεσα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ υπέδειξε ότι είναι πολύ νωρίς για μείωση των επιτοκίων, οι επενδυτές εξετάζουν αν η κεντρική τράπεζα θα έπρεπε να το πράξει αργότερα μέσα στο έτος, καθώς οι φόβοι για ύφεση εξαπλώνονται. Ο Πάουελ επανέλαβε επίσης ότι τυχόν περαιτέρω αποφάσεις πολιτικής θα εξαρτώνται από τα δεδομένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές