Η αγορά της Ινδίας είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Apple, όπως διεμήνυσε σήμερα ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός διά στόματος του επικεφαλής της. Όπως ανέφερε ο Τιμ Κουκ, η πολυπληθέστερη χώρας στον κόσμο βρίσκεται στο μεταίχμιο για να καταστεί μια σημαντική αγορά για την εταιρεία, τόσο από πλευράς πωλήσεων όσο και από πλευράς παραγωγής.

Apple: Στήριξη κερδών από το iPhone – Μείωση συνολικών πωλήσεων

Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο ισχυρός άνδρας της Apple αναφέρθηκε στη χώρα της Ασίας σχεδόν 20 φορές κατά τη διάρκεια της ανάλυσης των αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2023. Ένα διάστημα στο οποίο η αμερικανική εταιρεία σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων για α΄ τρίμηνο οποιουδήποτε έτους στην Ινδία, κάτι που υποδεικνύει ότι η εξάρτηση της Apple από τη χώρα διαρκώς αυξάνεται και πλέον διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην ανάπτυξής της. Η εταιρεία δεν αναλύει τα έσοδα από την Ινδία στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων, ωστόσο το Bloomberg εκτιμάει ότι είχε έσοδα της τάξεως των 6 δισ. δολαρίων κατά το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

«Υπάρχουν πολλοί καταναλωτές που ανήκουν στη μεσαία τάξη και πραγματικά αισθάνομαι ότι η Ινδία βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο», ανέφερε ο Κουκ στους αναλυτές, ο οποίος προσφάτως παρευρέθηκε στα εγκαίνια των δύο πρώτων καταστημάτων λιανικής πώλησης στη χώρα. «Ο δυναμισμός της αγοράς και η ζωντάνια είναι κάτι το απίστευτο».

Η Apple επιδιώκει να επιταχύνει την ανάπτυξη σε μια χώρα 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων όπου τα αυξανόμενα εισοδήματα ενισχύουν τις καταναλωτικές δαπάνες, τη στιγμή που οι πωλήσεις smartphones υποχωρούν σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο. Η εταιρεία επιθυμεί επίσης να αξιοποιήσει μια τεράστια αγορά εργασίας με υψηλού επιπέδου κατάρτιση στον κλάδο της τεχνολογίας.

Άλλωστε διερευνά τρόπους προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα, καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου συνεχίζουν να κλιμακώνονται. Οι μακροχρόνιοι συνεργάτες της, οι οποίοι κατασκευάζουν τα περισσότερα iPhones στον κόσμο σε μεγάλα εργοστάσια στην Κίνα, επιτάχυναν την κατασκευή άλλων γραμμών συναρμολόγησης πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή