Στο χαμηλότερο ποσοστό από το 1969, διαμορφώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ, στο 3,4% από 3,5%, ενώ η αύξηση των ωριαίων μισθών αυξήθηκε κατά 0,5% από μήνα σε μήνα. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 4,4%.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ήταν ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν, παρέχοντας μια υπενθύμιση της ανθεκτικότητας της οικονομίας των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η Federal Reserve σηματοδοτούσε ότι «πλησίαζε» στην παύση του κύκλου των αυξήσεων των επιτοκίων, σύμφωνα με τους Financial Times.

JP Morgan: Στροφή επενδυτών προς χρυσό και τεχνολογία

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 253.000 νέες θέσεις εκτός αγροτών τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Παρασκευής από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας,  αντίθετα με τις προσδοκίες για επιβράδυνση. Ωστόσο, τα στοιχεία των δύο προηγούμενων μηνών αναθεωρήθηκαν σημαντικά χαμηλότερα.

Επιδόματα ανεργίας

Εν τω μεταξύ, παρά την πτώση της ανεργίας, αιτήσεις για κρατικά επιδόματα αυξήθηκαν κατά 13.000 στις 242.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 29 Απριλίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 240.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Παρόλα αυτά αλλά και τις σωρευτικές επιπτώσεις της εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή.

Υπήρχαν 1,6 θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο τον Μάρτιο, ανέφερε η κυβέρνηση την Τρίτη, πολύ πάνω από το εύρος 1,0-1,2 που σύμφωνα με τους οικονομολόγους είναι σύμφωνο με μια αγορά εργασίας που δεν δημιουργεί υπερβολικό πληθωρισμό.

Τα ομόλογα

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου, εκτινάχθηκε  μετά τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και σημείωσε άνοδο 0,14 ποσοστιαίες μονάδες στο 3,86%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο χρηματιστήριο δεν είχαν ιδιαίτερες αυξομειώσεις, με εκείνα που συνδέονται με τον S&P 500 να αυξάνονται κατά 0,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή