«Ένα καλό επόμενο βήμα» στην μάχη για την καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων χαρακτήρισε την τελευταία απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

«Έχουμε πολύ πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία», είπε το γεράκι της Fed  στα πρώτα σχόλια  υπεύθυνου χάραξης πολιτικής μετά την τελευταία συνεδρίαση της Fed. Ήταν ένα καλό επόμενο βήμα για την επιτροπή, είπε ο Μπούλαρντ, χωρίς όμως να δώσει ένα στοιχείο αν εξακολουθεί να θεωρεί ότι ακόμη υψηλότερα επιτόκια είναι κατάλληλα.

Τζερόμ Πάουελ: «Δεν αποφασίσαμε παύση των αυξήσεων» – Η ρητορική που έχει «νόημα»

Ο Μπούλαρντ, το πλέον επιθετικό γεράκι της Fed, σε συνέντευξη που είχε δώσει στο CNBC τον Φεβρουάριο,υπογράμμισε ότι μια πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων τώρα θα έδινε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς που ορίζει τα επιτόκια μια καλύτερη ευκαιρία να μειώσει τον πληθωρισμό που, ενώ υποχωρεί λίγο από τα επισφαλή επίπεδα του 2022, εξακολουθεί να είναι υψηλός.

«Έχει γίνει δημοφιλές να λέμε, «Ας επιβραδύνουμε και ας νιώσουμε το δρόμο μας προς εκεί που πρέπει να είμαστε». Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο όπου η επιτροπή έβαλε το λεγόμενο τερματικό επιτόκιο», είπε και πρόσθεσε: «Να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και μετά να νιώσουμε το δρόμο και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή