Golden Visa και Airbnb τροφοδοτούν την κτηματαγορά

·      Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως η ελληνική κτηματαγορά δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο «φούσκας».

·      Τα τύμπανα που ακούγονται λένε, αφορούν πρωτίστως το ευρωπαϊκό real estate, των ισχυρών οικονομιών και λιγότερο την χώρα μας.

·      Και αυτό γιατί τα ελληνικά ακίνητα έχασαν τουλάχιστον μια δεκαετία ανάπτυξης.

·      Όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη άρχιζε η ταχεία ανάκαμψης μετά την κρίση του 2008 (μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers), στην Ελλάδα ξεκινούσε… το μαρτύριο.

·      Τα Μνημόνια λοιπόν κράτησαν πίσω τις τιμές. Οι οποίες αρχίζουν και τσιμπάνε μετά το 2018.

·      Και θα συνεχίσουν να τσιμπάνε μέχρι να καλύψουν το χαμένο έδαφος…

·      Σύμφωνα με τον πρώην υποδιοικητή της ΤτΕ, Θεόδωρο Μητράκο υπάρχουν και κάποιοι ακόμη λόγοι που συνηγορούν υπέρ της αύξησης των τιμών.

·      Μιλώντας σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων (16ο Red Meeting Point) υπογράμμισε πως οι τιμές θα παραμείνουν ψηλά χάρη στη βραχυχρόνια μίσθωση και την Golden Visa.

·      Αλλά και το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» που αφορά στην παροχή χαμηλότοκων δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας από νέους από 25 έως 39 ετών.

——————————

Ποιος συνεχίζει να φλερτάρει την «Δωδώνη»

·      Ζωντανό και ισχυρό μαθαίνουμε πως παραμένει το ενδιαφέρον της Friesland (Νουνού) για την Δωδώνη.

·      Οι όποιες εξελίξεις ωστόσο φαίνεται πως μετατίθενται μετά την 21η Μαΐου.

·      Πέρα από την εκλογική διαδικασία που πάντοτε κάνει τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς λέγεται πως υπάρχει και ένας ακόμη λόγος.

·      Αυτός είναι η δυσκολία που εμφανίζει η ολλανδική πολυεθνική να κινηθεί γρήγορα.

·      «Διακατέχεται από μια μόνιμη αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων όταν πρόκειται για εξαγορές», επισημαίνουν πηγές που γνωρίζουν.

·      Η απόκτηση της Δωδώνη από την Friesland, λένε στην πιάτσα, βγάζει νόημα.

·      Το χαρτοφυλάκιο της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανία θα δέσει αρμονικά με την γκάμα των συνεταιριστών από τις Κάτω Χώρες.

·      Και το κυριότερο θα τους δώσει κάτι που δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν όσα χρόνια είναι στην Ελλάδα: ισχυρή παρουσία στην φέτα.

·      Τον τελευταίο λόγο βέβαια έχει το πανίσχυρο αμερικάνικο fund CVC που ηγείται στην Ελλάδα ο Άλεξ Φωτακίδης. Αυτό θα αποφασίσει ανάλογα με την πρόταση που θα λάβει…

——————

«Σύννεφα» πάνω από εταιρεία τροφίμων

·      Με την πλάτη στον τοίχο ψιθυρίζεται στην αγορά πως βρίσκεται γνωστή αλυσίδα από τον ευρύτερο χώρο των υγιεινών τροφίμων.

·      Η κρίση, λένε στην πιάτσα, και κυρίως η ακρίβεια έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εταιρεία που παλεύει να κρατηθεί όρθια.

·      Μάλιστα, εδώ και μερικούς μήνες έχει προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές σε τομείς που θεωρούνται «πολυτέλεια», για να συγκρατήσει τα έξοδα.

·      Φημολογείται πως είναι κοντά σε σύμφωνα με επενδυτή που φέρεται διατεθειμένος να στηρίξει το εγχείρημα. Και αυτό γιατί εξακολουθεί να πιστεύει στις προοπτικές του.

·      Όλοι, και πολύ περισσότερο οι εμπνευστές του project γνώριζαν τις δυσκολίες.

·      Βέβαια καμιά φορά η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ πιο σκληρή από τις προβλέψεις.

·      Τότε χρειάζεται να πάρεις και δύσκολες αποφάσεις.

·      Παρακολουθούμε την υπόθεση και θα σας ενημερώσουμε όπως πάντα για ότι νεότερο προκύψει…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino