Υπό πίεση παραμένει και σήμερα η Wall Street, με τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών να υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για τις βασικές ανακοινώσεις του πληθωρισμού που αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα και για την πρόοδο σχετικά με το όριο του αμερικανικού χρέους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,22% στις 33.544 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,49% στις 4.117 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,55% στις 12.189 μονάδες.

Η JP Morgan «αδειάζει» την Ευρώπη – Σύσταση underweight

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων οι μετοχές της PacWest υποχωρούν περισσότερο από 8%, ενώ το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) υποχωρεί κατά 0,8%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ανησυχούν για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ.

Από την άλλη, η μετοχή της εταιρείας λογισμικού Palantir σημειώνει άνοδο 22% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο και εξέδωσε αισιόδοξες προβλέψεις. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ισχυρές προοπτικές για την κερδοφορία του έτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, σήμερα, σε μια προσπάθεια να υπάρξει πρόοδρος στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου χρέους. Οι προσδοκίες όμως είναι χαμηλές, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επιδιώκει η συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με περικοπές δαπανών. Ο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι η αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε στο CNBC το απόγευμα της Δευτέρας ότι η αποτυχία αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους θα ήταν μια “οικονομική καταστροφή” και οι ρυθμιστικές αρχές δεν βρίσκονται κοντά σε πολιτικές που θα περιόριζαν τις ανοιχτές πωλήσεις μετοχών περιφερειακών τραπεζών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street