Μέσα σε ένα στενό εύρος ολίγων μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας από τη μία να κρατήσει τις 1.120 μονάδες και από την άλλη να μην αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,13% στις 1.123,38 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Έχοντας κάποιες στηρίξεις από δεικτοβαρείς τίτλους, η αγορά καταφέρνει να κρατήσει τα επίπεδα, επιτρέποντας παράλληλα και τις μικροδιορθώσεις μετά από τις πέντε ημέρες ανόδου. Ωστόσο, αν και υπάρχουν κάποιες αγοραστικές παρεμβάσεις, η αγορά δεν μπορεί να κινηθεί πάνω από την πρώτη αντίσταση των 1.125 μονάδων, δείχνοντας απροθυμία να αναλάβει περαιτέρω ρίσκα.

Άλλωστε, τα σενάρια για το αν θα σχηματιστεί ή όχι η νέα κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Οι πιθανότητες φαίνεται να συγκλίνουν στο ότι θα χρειαστούν και δεύτερες εκλογές. Αν και αυτές δεν δώσουν όμως κυβέρνηση, η επενδυτική ανασφάλεια λόγω πολιτικής ασάφειας θα αυξηθεί και η αγορά θα το αποτυπώσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, από τη μία είναι τα σημαντικά κέρδη σε Motor Oil, Jumbo, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια και από την άλλη οι μεγάλες πιέσεις που δέχονται οι Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο. Σε θετικά εδάφη είναι οι Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΟΤΕ, Εθνική και ΔΕΗ, ενώ σε αρνητικά οι Quest, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΛΠ, Πειραιώς και Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών