
Τις αγορές σε ΗΠΑ και Καναδά στοχεύουν τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη η σύμβαση του προγράμματος: «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ στις ΗΠΑ και τον Καναδά», από την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».
Αγροτικά προϊόντα: Κληρονομιά τα ΠΟΠ και ΠΓΕ – Ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο
«Βασικός στόχος και επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής είναι η προβολή και η προώθηση των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας που παράγουν ποιοτικά, αγροδιατροφικά προϊόντα», επισήμανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης.
Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα ακολουθεί την προσέγγιση ενός καλαθιού προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ που παράγονται στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η εκστρατεία θα παρέχει πληροφορίες στους καταναλωτές σχετικά με το σχήμα ποιότητας ΠΟΠ/ΠΓΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πλεονεκτήματα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ένωσης και των υψηλών προτύπων που εφαρμόζονται στις μεθόδους παραγωγής στην Ένωση και ιδιαίτερα όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, την ποιότητα και τη γεύση τους.

Απώτερος στόχος της Σύμπραξης είναι να αναδείξει και να προωθήσει όλα τα αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγονται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην τοπική, εθνική και διεθνή αγορά, προς όφελος των τοπικών παραγωγών, επαγγελματιών, επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας συνολικά.
Ανάλυση των αγορών
Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Κασαπίδης «θα στοχεύσουμε τους αγοραστές, τους εισαγωγείς και τους διανομείς, με στόχο να συνάψουμε επιχειρηματικές συμφωνίες και να εξάγουμε τα προϊόντα στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά».
Έχοντας ως βάση την ανάλυση των αγορών – στόχων, το εν λόγω πρόγραμμα έχει δύο SMART στόχους:
- Να παρέχει νέες γνώσεις στους καταναλωτές
- Να αυξήσει τις εξαγωγές στις χώρες – στόχους
Το έργο θα διαρκέσει 3 χρόνια, με συνολικό προϋπολογισμό 2.305.000 ευρώ.
Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς που παράγουν ποιοτικά, αγροδιατροφικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να εξαχθούν στην αγορά της Αμερικής και συνολικότερα, η προώθηση των συμφερόντων της Περιφέρειας μέσω της στοχευμένης δικτύωσης και της προσέλκυσης επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.


Latest News

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση