Υποκλοπές

Οσο πλησιάζουμε προς την 21η Μαΐου τα πράγματα γίνονται όλο και πιο σαφή. Επί παραδείγματι έγραφα χτες ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ ενίσχυσε αυτή την εκτίμηση με την δήλωση που έκανε πως η νέα Βουλή πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία νέας εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές. Μπίνγκο! Αυτή η δήλωση είναι και η «ταφόπλακα» σε οποιοδήποτε σενάριο ή επιθυμία συνεργασίας των δύο ηγετών.

Μήνυμα

Όμως συγχρόνως είναι και ένα μήνυμα … «εσωτερικής χρήσεως». Ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνεται στην φιλομητσοτακική πτέρυγα του κόμματος του για το βράδυ των εκλογών, αλλά και την επόμενη ημέρα. Που σημαίνει ότι το θέμα είναι «επί προσωπικού» και όποιος παρεκκλίνει αυτού δεν νομίζω να μακροημερεύσει στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ.

—————————————————————–

Παγιώνεται

Είναι γνωστό πως η καλύτερη δημοσκόπηση από την … κάλπη δεν υπάρχει. Οπότε όλες οι μετρήσεις που κάνουν οι εταιρείες έχουν μια μεγάλη δόση επισφάλειας – το ομολογούν εξάλλου οι ίδιοι οι δημοσκόποι. Άλλο αν αρκετοί δεν το λαμβάνουν υπόψη τους. Όπως λένε όμως οι καλά γνωρίζοντες τα γκάλοπ, προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα παγιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Πιθανόν, διότι η αδιευκρίνιστη ψήφος διατηρείται ακόμη σε υψηλά επίπεδα. Ετσι λίγο – πολύ θα γνωρίζουμε και το νικητή, και τη διαφορά με το δεύτερο κόμμα, αλλά και τι θα κάνει ο ρυθμιστής των εξελίξεων, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Αν και το τελευταίο φαίνεται να είναι πιο σαφές από τα άλλα δύο.

Αντίθετες 

Απ’ ότι μου λένε πάντως δημοσκόποι και … «δημοσκοπούντες», αλλά κι απ΄ ότι φαίνεται από τον δημόσιο λόγο των δύο μεγάλων κομμάτων, οι προβλέψεις για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πρωτιά

Στο κυβερνών κόμμα υποστηρίζουν ότι «είναι σίγουρο ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα. Καμία δημοσκόπηση από το 2016 και μετά που η ΝΔ πήρε κεφάλι δεν την έριξε στη δεύτερη θέση». Επικαλούνται επίσης και τις δημοσκοπήσεις που κάνουν φιλικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εταιρείες και που δείχνουν ξεκάθαρη πρωτιά της ΝΔ.

Υπερβολές

Από την άλλη πλευρά στην Κουμουνδούρου «διαβάζουν» τα πράγματα αλλιώς. Κορυφαίο στέλεχος, πρώην υπουργός, μου έκανε και μια πρόβλεψη μάλιστα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα πάρει ποσοστό γύρω 32% και η ΝΔ θα είναι στο 30%»!

Ελπίδες

Και για να υποστηρίξει την άποψη του άρχισε να μου αναλύει τη «βουβή» ψήφο, τους χιλιάδες νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, την αδιευκρίνιστη ψήφο που δεν θα γίνει «γαλάζια» και διάφορα άλλα δημοσκοπικά ευρήματα ή μάλλον μεταβλητές στην εκλογική εξίσωση. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για «ευσεβή επιθυμία» ή για πραγματική εκτίμηση, αλλά έτσι κι αλλιώς Κυριακή κοντή γιορτή…

—————————————————————–

Η νέα θέση

Όπως έχετε ενημερωθεί από τον ΟΤ η Italgas σκοπεύει να μετασχηματίσει τη ΔΕΠΑ Υποδομών, την πρώην κρατική εταιρεία που εξαγόρασε μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Ανάμεσα στις αλλαγές που προωθεί είναι και η συγχώνευση των θυγατρικών της ΔΕΠΑ Υποδομών (ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ΔΕΔΑ) σε μία εταιρεία. Αυτή θα … κρεμαστεί κάτω από τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ένα έντονο παρασκήνιο ως προς το ποιος θα είναι ο CEO στη νέα εταιρεία.

Οι μνηστήρες

Σας θυμίζω ότι στην ΕΔΑ Αττικής CEO είναι ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας, οποίος ήταν στη θέση του CEO της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, πριν την αποκρατικοποίηση της.

Και CEO στη ΔΕΔΑ και την ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει τοποθετηθεί η κυρία Φραντσέσκα Ζαννιννότι η οποία έχει τοποθετηθεί από την Italgas. Μάλιστα λέγεται ότι η τελευταία είναι από τα έμπιστα στελέχη του CEO του ιταλικού ομίλου του κ. Paolo Gallo.

Η λογική μου λέει, ότι οι Ιταλοί θα επικρατήσουν…

Μαχητής…

Αλλά ο κ. Μπακούρας είναι και μαχητής… Για όσους τον γνωρίζουν καλά από τη διαδρομή του στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ λένε πως έχτισε μία εταιρεία από το μηδέν με εντυπωσιακά αναπτυξιακά αποτελέσματα ως προς τη διείσδυση του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.

Έτσι, ο τελευταίος παραβρέθηκε πρόσφατα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που εκπροσωπείται από 332 Δήμους, προκειμένου να περιγράψει το πρόγραμμα υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων των δικτύων διανομής αερίου.

Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι η εταιρεία, με δέσμευση και συνέπεια, θα πραγματοποιήσει έργα ανάπτυξης και ενίσχυσης του δικτύου.

Η ανάρτηση

Σημείωσε δε, στους  εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, ότι με την έλευση της Italgas, του νέου μετόχου της  ΕΔΑ Αττικής , θα αναληφθούν σημαντικές ενέργειες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας προκειμένου να ψηφιοποιηθεί το δίκτυο και να αξιοποιηθεί η υποδομή της εταιρείας με τη διανομή ανανεώσιμων αερίων και ιδιαίτερα προωθώντας την ανάπτυξη βιομεθανίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας  Picarro Surveyor που έχει να κάνει με την επιτήρηση και προληπτική επιθεώρηση του δικτύου αερίου και έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ασφάλεια των δικτύων διανομής.

Μία σύνοψη της τοποθέτησης του κ. Μπακούρα αναρτήθηκε στο λογαριασμό της ΕΔΑ Αττικής στο LinkedIn.

Και κάποιος άνθρωπος μου, που με ειδοποίησε, μου επισήμανε ότι είναι βέβαιο πως ο κ. Μπακούρας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη νέα θέση του CEO της καινούργιας εταιρείας…

Σκληρή η μάχη! Για να δούμε και το αποτέλεσμα…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories