Ένα νέο φωτογραφικό λεύκωμα θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου στη γενέθλια πόλη του, τη Νέα Σμύρνη, ο Φώτης Καζάζης. Οι λήψεις του συγκεκριμένου λευκώματος που τιτλοφορείται «Φωτογραφία – Έγχρωμες Αφηγήσεις» έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια εκτός από τρεις που έγιναν πριν απο σαράντα χρόνια.

Το λεύκωμα αριθμεί 140 σελίδες, διαθέτει ιδιαίτερα προσεγμένη εκτύπωση και έχει μέγεθος 22x24cm. Στις σελίδες του παρουσιάζονται στιγμιότυπα ανθρωποκεντρικού ενδιαφέροντος, που αποτελούν προσφιλές θέμα του φωτογράφου. Ένα μέρος τους περιλαμβάνει λήψεις δρόμου και ένα άλλο είναι αφιερωμένο σε κατηγορίες ανθρώπων που επιλέγει να απαθανατίζει σταθερά στη φωτογραφική του πορεία.

Ανορθόδοξος ρεαλισμός

Στη μακρόχρονη πορεία του ο Φώτης Καζάζης μάς έχει συνηθίσει σε αυτό το προσωπικό του στιλ που ουσιαστικά συνιστά μια ιδιότυπη φωτογραφική αφήγηση, γεμάτη από εικόνες καθημερινής ζωής και έκφρασης συνδυασμένη με στιγμιότυπα καυστικού σχολιασμού.

Επιχειρώντας κανείς μια συνολική αποτίμηση ή ίσως ένα γενικό χαρακτηρισμό της καλλιτεχνικής τεχνοτροπίας και του έργου του Καζάζη θα μπορούσε να πει ότι οι φωτογραφίες του διέπονται από έναν «ανορθόδοξο ρεαλισμό».

Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει την Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 7μμ, στη Λέσχη του Συλλόγου Ιμβρίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη – τηλ: 210 9347957 στάση τραμ «Αγία Παρασκευή»).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus