Στηρίξεις σε επιλεγμένους τίτλους εξακολουθεί να βρίσκει το ελληνικό χρηματιστήριο, συντηρώντας το θετικό του πρόσημο, αλλά χωρίς να προσθέτει αρκετές μονάδες στον δείκτη του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,33% στις 1.126,87 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 37 εκατ. ευρώ.

MSCI Greece Rebased Index: Το ελληνικό χρηματιστήριο γυρίζει σελίδα

Μπορεί οι επενδυτές να περιμένουν να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, όμως οι ξένοι αναλυτές δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν τις θετικές προοπτικές που έχει η ελληνική οικονομία και η αγορά της, ειδικά αφότου ξεπεραστεί ο εκλογικός σκόπελος. Morgan Stanley, Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank είναι μόνο μερικές από τις επενδυτικές τράπεζες που το τελευταίο διάστημα έχουν δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, πολύ πριν οι κάλπες της 21ης Μαΐου δείξουν τον τελικό νικητή.

Και μπορεί αυτός να μην έρθει την επόμενη Κυριακή, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα αλλάξουν και πολλά σε κάθε σενάριο κυβερνητικού συνασπισμού. Άλλωστε, τα οικονομικά αποτελέσματα πληθώρας εισηγμένων ήταν εξαιρετικά, με κύκλους εργασιών -ρεκόρ, υψηλή κερδοφορία, ποιοτικά χρηματοοικονομικά χαρακτηριστικά, ισχυρές προσδοκίες, κ.λπ. Ένα όμως ενδεχόμενο ηχηρό μήνυμα για άμεση ανάδειξη πλειοψηφίας θα επιφέρει μαζικές αγορές στο ΧΑ.

Πάντως σήμερα, και πάλι τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, με τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τον Τιτάν και την Coca Cola να ξεχωρίζουν θετικά, ενώ ανοδική είναι και η κίνηση σε Σαράντη, Motor Oil, Eurobank, Εθνική, ΟΤΕ, Μυτιληναίο και ΟΛΠ. Από την άλλη, οι πιέσεις εστιάζουν σε Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Jumbo, Quest, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς και Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders