Κατά το ένα πέμπτο έχει μειώσει η Nestle την ποικιλία των προϊόντων που προσφέρει, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της αποδοτικότητας που ανακοινώθηκε στα τέλη του 2022 και το οποίο συνεχίζεται και το 2023.

Nestle: Μείωση πωλήσεων λόγω αύξησης των τιμών

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι όμιλοι καταναλωτικών αγαθών συνήθως αποθηκεύουν χιλιάδες παραλλαγές μεγεθών και γεύσεων διαφορετικών προϊόντων, οι οποίες είναι γνωστές ως «stock-keeping units» ή SKUs. Η Nestle, η Danone και η Unilever έχουν μειώσει τις SKUs για να απλοποιήσουν τη λειτουργία τους, καθώς αγωνίζονται να μετακυλήσουν το υψηλότερο κόστος παραγωγής στους καταναλωτές.

Οι μειώσεις της Nestle προέρχονται τόσο από τις περικοπές προϊόντων όσο και από την εναρμόνιση του χαρτοφυλακίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Σνάιντερ σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. «Μπορεί να έχεις καταλήξει με 10 ή 15 SKUs όπου οι διαφορές είναι ελάχιστες. Στη συνέχεια, αυτό που προσπαθείς να κάνεις είναι να τα συγχωνεύσεις σε ένα ή δύο», δήλωσε ο Σνάιντερ σε συνέντευξη με αναλυτή της Barclays. Ο Σνάιντερ δήλωσε ότι αναμένει ότι πιθανότατα θα υπάρξει περίπου άλλο ένα 10% των προϊόντων που θα περικοπούν φέτος.

Τον Νοέμβριο, η Nestle δήλωσε ότι είχε περισσότερα από 100.000 SKUs και το ένα τρίτο από αυτά αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% των πωλήσεων.

Μείωση πωλήσεων λόγω αύξησης των τιμών

Σημειώνεται ότι στα τέλη του προηγούμενου έτους, η αύξηση της τιμής των προϊόντων κατά 10,1% οδήγησε σε μείωση εσωτερικής ανάπτυξης της Nestle κατά 2,6%, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2022.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Nestle δέχτηκε πλήγμα στον όγκο των πωλήσεών της το τελευταίο τρίμηνο του 2022 καθώς οι πιο απότομες αυξήσεις των τιμών της εδώ και δεκαετίες ώθησαν τα νοικοκυριά να περιορίσουν τις δαπάνες τους για τα προϊόντα της εταιρείας που μεταξύ άλλων παρασκευάζει τις κάψουλες Nespresso, τις σοκολάτες KitKat και τα ζυμαρικά Maggi.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή