Να διαχειριστεί τις πιέσεις από την κατοχύρωση κερδών προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ήδη μετρά ένα ανοδικό σερί 7 συνεδριάσεων, προσεγγίζοντας τα υψηλά 8ετίας. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,09% στις 1.132,20 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Τα χαρακτηριστικά

Αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI, αυτονόμηση από το διεθνές κλίμα και προεκλογική άνοδος είναι τα τρία χαρακτηριστικά της 7ήμερης ανόδου του ΧΑ, το οποίο δείχνει να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του μετά την αναταραχή του Μαρτίου. Ωστόσο, η ανοδική πορεία είναι αργή, χωρίς μεγάλους τζίρους και τους αγοραστές επιλεκτικούς, χαρακτηριστικό της εκτίμησης περί ανάγκης για δεύτερες εκλογές στις αρχές Ιουλίου.

Η εστίαση σήμερα είναι επίσης και στην ανακοίνωση του οίκου MSCI για ενδεχόμενες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών του, καθώς υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να ενταχθεί στον Standard της Ελλάδος και η Τρ. Πειραιώς, ανεβάζοντας τον αριθμό των μετοχών σε 11. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε εισροή κεφαλαίων όχι μόνο στη μετοχή της τράπεζας αλλά και στην ευρύτερη αγορά.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, έντονα ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Τιταν και ΔΕΗ, ενώ θετικό είναι το πρόσημο και σε Λάμδα, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Εθνική και ΟΛΠ. Από την άλλη, η Eurobank χάνει 1,14%, με τις ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Aegean, ΕΛΧΑ και ΟΛΠ να είναι σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών