Δύο γυναίκες θα βρεθούν στο τιμόνι του ομίλου της Man Group για πρώτη φορά στην ιστορία του ομίλου, μετά την αντικατάσταση του επί μακρόν διευθύνοντος συμβούλου του Λουκ Έλλις από τη σημερινή του πρόεδρο Ρόμπιν Γκρου.

Οι γυναίκες πλέον κερδίζουν περισσότερα ή τα ίδια με τους συζύγους τους

Ο Έλλις, ο οποίος εντάχθηκε για πρώτη φορά στο δυναμικό του ομίλου το 2010 και θα αποσυρθεί τον Σεπτέμβριο, δήλωσε την Πέμπτη ότι ήταν «η κατάλληλη στιγμή να παραδώσει τα ηνία» και χαιρέτισε το διορισμό της Γκρου.

Η αναβάθμιση της Γκρου την καθιστά μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στη διαχείριση κεφαλαίων και σημαίνει ότι δύο παραδοσιακά ανδρικοί ρόλοι θα βρεθούν σε γυναικεία χέρια, όταν και ο νέος πρόεδρος Τζον Κράιαν παραδώσει τη θέση του στην Αν Γουέιντ προς τα τέλη του 2023.

Οι αλλαγές αυτές αποτελούν ορόσημο για έναν ανδροκρατούμενο, σε επίπεδο ηγεσίας, κλάδο όπως είναι αυτός των hedge funds, ο οποίος έχει δεχθεί αλλεπάλληλες κριτικές για αυτό.

Η είδηση έτυχε της θερμής υποδοχής των αναλυτών της Credit Suisse, οι οποίοι σε σημείωμά τους ανέφεραν: «Ο κ. Έλλις χαίρει καλής εκτίμησης και η απόσυρσή του μπορεί να θεωρηθεί ως πλήγμα από πολλούς επενδυτές. Αλλά η κα Γκρου είναι υποψήφια για συνέχεια με εμπειρία που περιλαμβάνει λύσεις, συναλλαγές, εκτέλεση και ως COO του ομίλου».

Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε 1%.

Η Γκρου -πρώην τραπεζίτης της Barclays Capital και της Lehman Brothers– εργάζεται στη Man Groupγια 14 χρόνια και είναι μέλος της ανώτερης εκτελεστικής επιτροπής της εταιρείας.

Ο Έλλις, 60 ετών, θα συνεχίσει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Man μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν αναλάβει η Γκρου.

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 144 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο είχε εντοπίσει πιθανούς εσωτερικούς διαδόχους πριν από την απόφαση του Έλλις να συνταξιοδοτηθεί, με τη βοήθεια μιας εξωτερικής εταιρείας αναζήτησης στελεχών, και είναι στην ευχάριστη θέση να εφαρμόσει τα σχέδια διαδοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή