Ο Νόλαν Τσερτς έχει εργαστεί στην εξεύρεση ταλέντων για πάνω από μια δεκαετία σε μεγάλες εταιρείες όπως η Google και η DoorDash. Ως πολύπειρος υπεύθυνος προσλήψεων, έχει δει όλα τα είδη των λανθασμένων επιλογών κατά τη διαδικασία της συνέντευξης για αναζήτηση εργασίας.

Μεταξύ των κόκκινων γραμμών του είναι όταν ένας συνεντευξιαζόμενος παίζει «θέατρο» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. “Μπορείς να καταλάβεις ξεκάθαρα ότι έχει κάνει πρόβα τις ίδιες απαντήσεις ξανά και ξανά”, λέει. Και ίσως εστιάζουν υπερβολικά στην ποσότητα έναντι της ποιότητας, ενώ ο ίδιος αναφέρει ότι “Λένε πολλές λέξεις αλλά τίποτα ουσιαστικό”.

Όταν κάποιος πρόκειται να εντυπωσιάσει τον Τσερτς, που σήμερα υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος της Continuum, μιας αγοράς ταλέντων για στελέχη, υπάρχει μια τακτική που πάντα πετυχαίνει. “Οι καλύτεροι υποψήφιοι που συναντώ, μαθαίνω πάντα κάτι από αυτούς”, λέει. “Και αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θέλω να συνεργαστώ”.

Συνέντευξη για δουλειά: Αυτοί είναι οι 6 τρόποι για να «επιβιώσετε»

«Ήταν σαν μάθημα μάστερ»

Ο Church δίνει το παράδειγμα της συνέντευξης που πήρε από έναν υπεύθυνο εσόδων, ενώ εργαζόταν στην πλατφόρμα διαχείρισης μετοχών Carta.

Εκείνη την εποχή, ήθελε να μάθει πώς να αναπτύξει την εταιρεία, από το λογισμικό μέχρι και την τελευταία υπηρεσία. Όταν τέθηκε το θέμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο υποψήφιος για τη θέση εργασίας “μου έδωσε μια πλήρη ανάλυση για το πώς θα πήγαινε την επιχείρησή μας από το μηδέν στο ένα” από αυτή την άποψη, λέει ο Τσερτς. “Ήταν σαν ένα μάθημα μάστερ”.

Αυτό είναι το είδος της μάθησης που εκτιμά περισσότερο ως υπεύθυνος προσλήψεων.

Ρωτήστε, “μπορώ να σας πω μια σύντομη ιστορία;”.

Όταν πρόκειται να διδάξετε κάτι στον συνομιλητή σας κατά τη διαδικασία της συνέντευξης, ο Τσερτς θα ενθάρρυνε τους αιτούντες εργασία να μην το επιβάλλουν. Αν υπάρχει η ευκαιρία, αφήστε το να προκύψει με φυσικό τρόπο, όταν ο συνεντευξιαζόμενος σας κάνει μια ερώτηση σχετικά με την εμπειρία σας, για παράδειγμα.

Το πλαίσιο

Μπορείτε να το κάνετε αυτό λέγοντας κάτι σαν: “μπορώ να σας πω μια σύντομη ιστορία για το τι έμαθα στον τελευταίο μου ρόλο;”, λέει. Στη συνέχεια, αντιμετωπίστε το θέμα χρησιμοποιώντας το ακόλουθο πλαίσιο:

Ορίστε το πλαίσιο για την ιστορία.

Περιγράψτε την προκατάληψη ή την υπόθεση που είχατε πριν μάθετε το μάθημά σας.

Εξηγήστε τι μάθατε ή πώς αποκτήσατε τη μοναδική σας διορατικότητα.

Περιγράψτε λεπτομερώς πώς αυτή η μάθηση και η μοναδική διορατικότητα εφαρμόζεται στη δουλειά σας σήμερα.

“Στο Νο. 2 και στο Νο. 3 λάμπουν οι καλύτεροι υποψήφιοι”, λέει, “επειδή δείχνουν νοοτροπία ανάπτυξης και μια δόση ταπεινότητας”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή