Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας (CMA) δημοσίευσε μια ενδιάμεση εντολή για τον περιορισμό της Activision Blizzard και της Microsoft από το να επενδύσουν η μία στην άλλη μέχρι να αποφασιστεί οριστικά εάν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η εξαγορά της πρώτης από την Microsoft.

Η CMA ήταν ο πρώτος ρυθμιστικός φορέας που γνωμοδότησε σχετικά με την εξαγορά τον Απρίλιο. Με την απόφασή της η βρετανική ρυθμιστική Αρχή απέρριψε την εξαγορά, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε «σημαντική μείωση του ανταγωνισμού» στο cloud gaming.

«Πυρά» Μicrosoft στη Βρετανία – Πιο ελκυστική η Ευρώπη για επενδύσεις

Η Microsoft και η Activision Blizzard δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης της CMA. «Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτή τη συμφωνία και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας στο Competition Appeal Tribunal», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.

Με τη νέα της απόφαση η CMA ουσιαστικά απαιτεί από τις Microsoft και Activision Blizzard να λάβουν «προηγουμένως γραπτή συγκατάθεση» πριν προβούν σε εξαγορές μεταξύ των εταιρειών. Η νέα εντολή τους εμποδίζει πρακτικά να επενδύσουν ο ένας στον άλλον. Η CMA αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αποτρέπει την προληπτική δράση» από οποιαδήποτε εταιρεία.

Το χρονικό της εξαγοράς

Η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Activision Blizzard το 2022. Ακολούθως, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την προσφορά ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απαιτούνταν εξέταση και στη συνέχεια έγκριση από τις ρυθμιστικές Αρχές Βρετανίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή για να μπλοκάρει τη συμφωνία λόγω ανησυχιών ότι η Microsoft θα ήταν σε θέση να «καταστέλλει τους ανταγωνιστές». Η ακρόαση των αποδεικτικών στοιχείων θα διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου.

Βασική ανησυχία των ρυθμιστικών Αρχών είναι ότι με την εξαγορά η Microsoft θα είναι σε θέση να στερήσει gaming περιεχόμενο από τους ανταγωνιστές της. Από τον ανταγωνισμό, η Sony έχει εκφράσει τις ανησυχίες της ότι η εξαγορά της Activision Blizzard θα σήμαινε ότι περισσότερα παιχνίδια θα γίνουν αποκλειστικότητες της Microsoft.

Για να αμβλύνει τις ανησυχίες, η Microsoft έχει προσφέρει στη Sony μια 10ετή συμφωνία που θα προσφέρει τα δημοφιλή παιχνίδια Call of Duty στο PlayStation. Η Sony δεν έχει δεχτεί ακόμη, αλλά η Nintendo και η πλατφόρμα Steam, στις οποίες προσφέρθηκε η ίδια συμφωνία, συμφώνησαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή