Ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να σχηματίσουν εικόνα για την πορεία της οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε τελευταία κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,498%, ενώ η απόδοση του 2ετούς κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,025%.

Wall Street: Πώς προετοιμάζεται για ενδεχόμενη χρεοκοπία των ΗΠΑ

Απίθανη θεωρεί τη μείωση των επιτοκίων το 2023 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστικ, ακόμα και αν η οικονομία περάσει σε ύφεση.«Ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να μειωθεί πολύ γρήγορα. Και από αυτή την άποψη, τότε, η μείωση των επιτοκίων δεν ταιριάζει πραγματικά σε αυτό το σενάριο», είπσε στον Steve Liesman του CNBC κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «Squawk Box».

Σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Hoover την Παρασκευή, ο διοικητής της Fed, Φίλιπ Τζέφερσον είπε πιστεύει ότι ο πληθωρισμός πολύ υψηλός και ότι η πρόοδος στην επαναφορά του στο εύρος στόχου του 2% είναι ακόμη περιορισμένη. Στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχιστεί ο αποπληθωρισμός.

Οι δηλώσεις έρχονται καθώς τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, έδειξαν ότι οι πιέσεις από την άνοδο των τιμών μπορεί να χαλαρώσουν. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είχε επισημάνει ότι, ανάλογα με τις ενδείξεις των δεδομένων, οι αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να σταματήσουν σύντομα.

Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τον αντίκτυπο που θα έχουν τα αυξημένα επιτόκια στην αμερικανική οικονομία, με πολλούς να φοβούνται ύφεση. Τα νέα οικονομικά στοιχεία που αναμένονται αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να δώσουν νέα στοιχεία για τις οικονομικές προοπτικές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές