Σταθερά κρατά τα κέρδη του το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τζίρο όμως να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς εισήλθε η χώρα στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,49% στις 1.128,27 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 24 εκατ. ευρώ.

Αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, είτε αρνητική είτε θετική, που να επηρεάσει τις ισορροπίες ενόψει εκλογών, η αγορά προφανώς και θα ακολουθεί μια πιο μετριοπαθή πορεία, κινούμενη σε ένα στενό εύρος. Άλλωστε, η προθυμία των πωλητών έχει περιοριστεί σημαντικά, ενώ οι αγοραστικές κινήσεις έρχονται επίσης με το σταγονόμετρο.

Κλυδωνίζεται η τουρκική οικονομία- Βυθίζονται λίρα, ομόλογα και μετοχές

Πάντως, η ανθεκτικότητα των μετοχών εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης προϊδεάζει, σύμφωνα με τους αναλυτές, για την ανοδική συνέχιση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Άλλωστε, η επικρατούσα προσδοκία είναι ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα οδηγήσει σε αρνητικό αποτέλεσμα. Αρνητικό για τις  αγορές, τουλάχιστον.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Autohellas, Aegean, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Eurobank οδηγούν τα θετικά πρόσημα, ενώ σε ανοδική τροχιά κινούνται και οι ΔΕΗ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, ΟΛΠ, Τιτάν, CocaCola, Jumbo, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και Σαράντης. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών