Ήπια ανοδικά αρχίζει την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις συναλλαγές όμως να γίνονται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς, ενδεικτικό της στάσης αναμονής που υπάρχει. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,48% στις 1.128,10 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά επιδίδεται το τελευταίο διάστημα στο να απορροφά τις πιέσεις που εκδηλώνονται σε αρκετούς τίτλους και να κάνει μικρές αγοραστικές παρεμβάσεις που λόγω βαρύτητας συντηρούν τον ανοδικό ρυθμό του ΧΑ. Έτσι, το ΧΑ μπορεί να μην έχει μια επιθετική ανοδική τάση, αλλά η μέχρι τώρα προεκλογική πορεία μόνο θετικά μπορεί να χαρακτηριστεί, συντηρώντας τις προσδοκίες για την επόμενη μέρα των εκλογών υψηλά.

Μικρές ανοδικές προσπάθειες στην Ευρώπη

Πάντως, πέραν της θετικής εικόνας, η ροή των εντολών είναι πολύ χαμηλή και όπως εκτιμάται θα συνεχιστεί να είναι χαμηλή. Η απροθυμία πολλών να πουλήσουν στα τρέχοντα επίπεδα, την ώρα μάλιστα που οι εκτιμήσεις στο μέτωπο της οικονομίας είναι θετικές, είναι αυτό που συντηρεί την αναμονή, εκτός εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη που να αλλάξει τις ισορροπίες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Coca Cola, Quest και ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Εθνική, Βιοχάλκο, Motor Oil, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Eurobank και ΟΤΕ. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Aegean, Titan, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών