Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού λόγω της υποχώρησης του δολαρίου, καθώς οι traders εμμένουν στα στοιχήματα για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων μέχρι το τέλος του χρόνου παρά τα αντίθετα σχόλια αξιωματούχων της Fed, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται και στις συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.

Ο χρυσός  σημείωνε άνοδο 0,3% στα 2.016,19 δολάρια η ουγγιά, ανακάμπτοντας από το χαμηλό της 5ης Μαΐου που άγγιξε την Παρασκευή. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 2.021,10 δολάρια.

Wall Street: Πώς προετοιμάζεται για ενδεχόμενη χρεοκοπία των ΗΠΑ

Το δολάριο υποχώρησε από το υψηλό πέντε εβδομάδων , καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο πιο φθηνό για κατόχους ξένων νομισμάτων.

«Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να τοποθετούν τα κεφάλαιά τους στον χρυσό, καθώς η προοπτική ενός κύκλου μείωσης των επιτοκίων συνεχίζει να σταθεροποιείται τους επόμενους 12 μήνες», εξηγεί στο Reuters o στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities, Nτάνιελ Γκάλι.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν σε τουλάχιστον μία μείωση επιτοκίων πριν από το τέλος του 2023, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME. Τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού, ο οποίος ως περιουσιακό στοιχείο δεν προσφέρει αποδόσεις.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νηλ Κασκάρι, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, ενώ ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα Ραφάελ Μπόστικ υποβάθμισε τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων φέτος.

Τα όποια γερακίστικα σχόλια “ουσιαστικά αγνοούνται”, επειδή η αγορά συμπεραίνει τι μπορεί να κάνει τελικά η Fed με βάση τα εισερχόμενα δεδομένα, σε αντίθεση με αυτά που λέει, πρόσθεσε ο Ghali. Η αγορά αναμένει μέσα στην βδομάδα κι άλλα σχόλια αξιωματούχων, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές