Η ταϊβανέζικη Foxconn, εκ των σημαντικότερων κατασκευαστών της Apple, θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην ινδική πολιτεία Telangana. Μόλις ένα μήνα νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, είχε επισκεφθεί τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι.

Η Foxconn αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή της Apple και από τα εργοστάσιά της βγαίνει το το 70% της παγκόσμιας παραγωγής iPhone. Το νέο εργοστάσιο στην Telangana θα απασχολεί 25.000 εργάτες «σε πρώτη φάση», σύμφωνα με ένα tweet της τοπικής ινδικής πολιτειακής κυβέρνησης.

Φρενίτιδα στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της Apple στην Ινδία [Εικόνες]

Η κίνηση της εταιρείας από την Ταϊβάν έρχεται σε μια περίοδο που η Κίνα, στην οποία φιλοξενούνται τα περισσότερα εργοστάσια της Foxconn, διεκδικεί ενεργά εξωτερικές επενδύσεις και προσπαθεί να ανοικοδομήσει τη βιομηχανική παραγωγή μετά από μακροχρόνια lockdown λόγω Covid που οδήγησαν σε πτώση τους αριθμούς παραγωγής.

Παράλληλα, οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αυξάνονται. Σε αυτό το κλίμα εταιρείες όπως η Apple έχουν αρχίσει να πιέζουν τους προμηθευτές του να διαφοροποιηθούν από τις κινεζικές γραμμές παραγωγής, που εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσαν κόμβο για προσιτή και αξιόπιστη παραγωγή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Foxconn, Γιανγκ Λιου, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ινδία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Εκείνη την περίοδο, η Foxconn υποστήριζε ότι δεν συνήψε καμία «δεσμευτική, οριστική συμφωνία για νέες επενδύσεις κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού».

Παρά τα σχόλια αυτά, σύμφωνα με το CNBC, η Foxconn κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Telangana στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter.

Επιπλέον, το Bloomberg μετέδωσε στις 3 Μαρτίου την προσπάθεια της Foxconn να στήσει ένα ακόμη εργοστάσιο στην ινδική πολιτεία Καρνατάκα, λίγο έξω από τη Μπανγκαλόρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.