Έντονο ενδιαφέρον σε αρκετούς τίτλους δείχνουν την τελευταία ώρα οι αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν δώσει το σύνθημα της ανόδου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,75% στις 1.130,07 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Οι εκλογές

Με το ενδιαφέρον των επενδυτών να περιστρέφεται γύρω από τις εκλογές της Κυριακής, δεν λείπουν οι αναλυτές που βλέπουν να μην αλλάζει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί την επομένη (ή μετά τις δεύτερες στις 2 Ιουλίου). Μάλιστα, το Reuters συγκέντρωσε αρκετούς από αυτούς τους αναλυτές που επιβεβαιώνουν αυτήν την εκτίμηση, η οποία ούτως ή άλλως επικρατούσε και στη Λ. Αθηνών όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Βέβαια, η αγορά δεν μπορεί ακόμη να κάνει την υπέρβαση και να βγει από τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών όσο η πιθανότητα των δεύτερων εκλογών παραμένει μεγάλη. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να καθυστερήσει τις εκταμιεύσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, επιβαρύνοντας τη συνολική ανάπτυξη. Οι εκλογές συνεπάγονται αναπόφευκτα κάποιο βαθμό αβεβαιότητας όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική, αλλά η βασική εκτίμηση όλων είναι ότι η εθνική πολιτική θα παραμείνει σε γενικές γραμμές σταθερή και μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Eurobank ξεχωρίζει με το σχεδόν +5% που καταγράφει, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη σε Εθνική, ΟΤΕ, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Σαράντη, Quest και ΟΠΑΠ. Σε θετικά εδάφη είναι οι Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Τιτάν, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ σε αρνητικά οι Coca Cola, Jumbo, Motor Oil, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών