Με τις τράπεζες να παίρνουν τα ηνία στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να ξεπεράσει την αρχική νευρικότητα και να απορροφήσει τις πιέσεις, κλείνοντας με ικανοποιητικά κέρδη. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,32% στις 1.136,44 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 97 εκατ. ευρώ.

Οι τραπεζικές μετοχές, με πρωταγωνίστρια την Eurobank, έδωσαν το σύνθημα της ανόδου σήμερα, με την Goldman Sachs να συστήνει για ακόμη μία φορά τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο μιας και όπως μας λέει… έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου ακόμα και αν καταγράφει κέρδη 35% από την αρχή του έτους. Και δεν ήταν η μόνη σήμερα, καθώς δεν έλλειψαν ούτε και εκείνοι οι αναλυτές που βλέπουν να μην αλλάζει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί την επομένη (ή μετά τις δεύτερες στις 2 Ιουλίου).

Προβληματίζει τη Wall Street το λιανεμπόριο

Μάλιστα, το Reuters συγκέντρωσε αρκετούς από αυτούς τους αναλυτές που επιβεβαιώνουν αυτήν την εκτίμηση, η οποία ούτως ή άλλως επικρατούσε και στη Λ. Αθηνών όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Παρόλα αυτά με βάση πάντα τις δημοσκοπήσεις και τα λεγόμενα των κομμάτων την πρώτη Κυριακή δεν θα έχουμε κυβέρνηση οπότε η αγορά ξέρει ότι πάμε για δεύτερες εκλογές.

Βέβαια, η αγορά δεν μπορεί ακόμη να κάνει την υπέρβαση και να βγει από τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών όσο αυτή η πιθανότητα των δεύτερων εκλογών παραμένει μεγάλη. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να καθυστερήσει τις εκταμιεύσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, επιβαρύνοντας τη συνολική ανάπτυξη. Οι εκλογές συνεπάγονται αναπόφευκτα κάποιο βαθμό αβεβαιότητας όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική, αλλά η βασική εκτίμηση όλων είναι ότι η εθνική πολιτική θα παραμείνει σε γενικές γραμμές σταθερή και μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος σε Aegean, Alpha Bank, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Τιτάν, Quest, ΔΕΗ, Autohellas, Βιοχάλκο και Σαράντη. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ και ΕΥΔΑΠ, ενώ σε αρνητικά οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola. Μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις σε Motor Oil, Jumbo και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών