Σε προσαρμογές θέσεων επιδίδεται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλών συναλλαγών να κρατήσει τη ζώνη των 1.120 μονάδων. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,06% στις 1.121,03 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η ρηχότητα της αγοράς φαίνεται να είναι το πρόβλημα στην παρούσα φάση, μόλις λίγες ημέρες πριν το ΧΑ γνωρίζει εάν η χώρα χρειαστεί και δεύτερες εκλογές για να έχει κυβέρνηση. Με λίγες συναλλαγές μπορεί να αλλάξουν μεγάλες διακυμάνσεις στους περισσότερους τίτλους, προκαλώντας έντονη μεταβλητότητα στην αγορά.

Αυτή είναι η εικόνα κατά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, δηλαδή συναλλαγές με ελάχιστα κομμάτια, χωρίς καμία τεχνική αξία, και, όπως επισημαίνουν αρκετοί αναλυτές, δεν πρόκειται να αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση, όσο δεν υπάρχουν αγοραστές ικανοί να ανεβάσουν το ενδιαφέρον, άλλο τόσο δεν υπάρχουν πωλητές να ταράξουν τα ύδατα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Jumbo, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Alpha Bank, Σαράντης, Eurobank, Autohellas, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Coca Cola, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, ενώ Quest, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Βιοχάλκο, Aegean και Μυτιληναίος σε θετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών