Σε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει η Vodafone.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, το νέο “αφεντικό” της Vodafone (VOD.L) Margherita Della Valle δήλωσε ότι θα περικόψει 11.000 θέσεις εργασίας σε διάστημα τριών ετών για να διευκολύνει τον όμιλο τηλεπικοινωνιών, ο οποίος, όπως είπε, “πρέπει να αλλάξει”, καθώς προέβλεψε μικρή ή μηδενική αύξηση των κερδών για το νέο οικονομικό έτος.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, υποαποδίδει, είπε, γεγονός που σε συνδυασμό με το υψηλότερο κόστος ενέργειας θα οδηγήσει σε μείωση των βασικών κερδών του ομίλου κατά 1,3% στα 14,7 δισ. ευρώ για το έτος έως το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.

Η ανάπτυξη στην Αφρική και οι υψηλότερες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, ωστόσο, της επέτρεψαν να αποσπάσει αύξηση 0,3% στα έσοδα και συγκεκριμένα στα 45,7 δισ. ευρώ.

Οι επιδόσεις

«Οι επιδόσεις μας δεν ήταν αρκετά καλές», δήλωσε η Della Valle, η οποία διορίστηκε μόνιμα τον περασμένο μήνα.

«Οι προτεραιότητές μου είναι οι πελάτες, η απλότητα και η ανάπτυξη. Θα απλοποιήσουμε την οργάνωσή μας, περιορίζοντας την πολυπλοκότητα για να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας».

Η Vodafone μείωσε πρόσφατα θέσεις εργασίας σε αρκετές από τις μεγάλες αγορές της, απολύοντας 1.000 στην Ιταλία νωρίτερα φέτος και μια αναφορά των μέσων ενημέρωσης έκανε λόγο για περικοπές περίπου 1.300 θέσεων εργασίας στη Γερμανία.

Σχετικά με την προτεινόμενη σύνδεση της βρετανικής της επιχείρησης με την Three UK της Hutchison, η Vodafone ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ότι θα συμφωνηθεί τελικά οποιαδήποτε συναλλαγή. Δεν σχολίασε περαιτέρω τις συνομιλίες.

Δεν επηρεάζεται η Ελλάδα

Πηγές της ελληνικής θυγατρικής της Vodafone μιλώντας στον ΟΤ διευκρινίζουν πως οι απολύσεις που ανακοίνωσε ο όμιλος δεν αφορούν την Ελλάδα, όπου η εταιρεία συνεχίζει να παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα. Επικαλούνται μάλιστα και σχετικό απόσπασμα από τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, όπου γίνεται ειδική μνεία για τις καλές επιδόσεις στην ελληνική αγορά.

«Η Ελλάδα καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις και μάλιστα σε πολλούς τομείς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα μέσα στον όμιλο. Ενδεικτικά, το τελευταίο τρίμηνο του έτους η Ελλάδα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης εσόδων από υπηρεσίες, της τάξης του 4%. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από υπηρεσίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν με όχημα τα υψηλότερα έσοδα από τις υπηρεσίες roaming, την προσθήκη 138.000 πελατών με συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας (το τελευταίο έτος), την θετική ανάπτυξη στους εταιρικούς πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, η οποία υποστηρίχτηκε και από τις νίκες του τμήματος Δημοσίου Τομέα στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης».

Σχολιάζοντας μάλιστα το μήνυμα της νέας CEO του ομίλου, επισημαίνουν «την πρόθεση σε επίπεδο Ομίλου να πραγματοποιηθεί μια νέα αρχή, με φρέσκιες ιδέες και στρατηγικές που θα επιτρέψουν στην εταιρία να επανέλθει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης». Κάτι που όπως λένε «μόνο καλό μπορεί να είναι».

Κλείνοντας επαναλαμβάνουν πως «οι αλλαγές που ανακοίνωσε η Group CEO και δη οι μειώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, σε βάθος τριετίας, δεν αφορούν την Ελλάδα, η οποία όπως είπαμε, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, ενώ σε επίπεδο ανθρώπων προσθέτει διαρκώς νέους εργαζομένους και ειδικότητες σε τομείς αιχμής, όπως είναι τα δίκτυα και το ΙΤ, όπου ήδη προβλέπονται άλλες τουλάχιστον 50 νέες θέσεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή