Ο κινεζικός γίγαντας των μηχανών αναζήτησης, Baidu, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε την Τρίτη, καθώς οι επιχειρήσεις δαπάνησαν περισσότερα σε διαφημίσεις λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας της Κίνας, και αφότου η χώρα ήρε όλους τους αυστηρούς περιορισμούς για την COVID-19 στα τέλη του περασμένου έτους.

Η επιχειρηματική δυναμική στην Κίνα αναπτύσσεται ελλείψει lockdown, με τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αυξάνουν τις δαπάνες και την οικονομία να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης.

Η Διαδικτυακή Δημοσιογραφία και οι προκλήσεις από τα chatbots Τεχνητής Νοημοσύνης

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό 4,5% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Τα έσοδα για την Baidu αυξήθηκαν κατά 10% και ανήλθαν σε 31,14 δισεκατομμύρια γιουάν (4,54 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 29,97 δισεκατομμύρια γιουάν, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Τα έσοδα από την Baidu Core, η οποία περιλαμβάνει πωλήσεις διαφημίσεων βάσει αναζήτησης, προσφορές cloud και πρωτοβουλίες αυτόνομης οδήγησης, αυξήθηκαν κατά 8%, στα 23 δισεκατομμύρια γιουάν.

Τα έσοδα από το μεγαλύτερο τμήμα της Baidu, το διαδικτυακό μάρκετινγκ, ανήλθαν σε 16,6 δισεκατομμύρια γιουάν, σημειώνοντας αύξηση κατά 6% στο αναφερόμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα της υπηρεσίας streaming αυξήθηκαν κατά 15% στα 8,3 δισεκατομμύρια γιουάν, λόγω της αύξησης κατά 28% της βάσης συνδρομητών της.

Η Baidu ανέφερε καθαρά έσοδα 5,83 δισεκατομμυρίων γιουάν, σε σύγκριση με την καθαρή ζημία που ανέφερε το προηγούμενο τρίμηνο. Κέρδισε 16,10 γιουάν ανά μετοχή, υψηλότερα από την εκτίμηση της Wall Street για 12,46 γιουάν.

Ο πολυδιαφημισμένος αντίπαλος της Baidu στο ChatGPT, το Ernie bot, δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί επίσημα, αν και αποκαλύφθηκε εν μέρει στο κοινό στα μέσα Μαρτίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Robin Li, σημείωσε την Τρίτη πως η εταιρεία σχεδιάζει να «ενσωματώσει σταθερά» το γενετικό chatbot που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη σε όλες τις επιχειρήσεις του γίγαντα των μηχανών αναζήτησης, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή