Στην περικοπή 55.000 θέσεων εργασίας έως το 2030, προσανατολίζεται η ΒΤ, ο μεγαλύτερος πάροχος ευρυζωνικότητας και κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας έως το 2030 – πιθανώς πάνω από το 40% του εργατικού δυναμικού της – καθώς θα ολοκληρώσει την ανάπτυξη οπτικών ινών και θα προσαρμοστεί σε νέες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Η εταιρεία εργάζεται μέσω ενός σχεδίου μετασχηματισμού για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών και για την ανάπτυξη κινητών υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας 5G, υπό τον επικεφαλής Philip Jansen, σύμφωνα με το Reuters.

DeepMind: Η ΑΙ θα φέρει απολύσεις – Ποιες θέσεις κινδυνεύουν

Το 40% του εργατικού δυναμικού

H εταιρεία ανέφερε την Πέμπτη αύξηση των εσόδων και των βασικών κερδών για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια το έτος έως το τέλος Μαρτίου, αλλά το κόστος του μετασχηματισμού της επιχείρησης και το πλήγμα στις ελεύθερες ταμειακές ροές επηρέασαν αρνητικά την μετοχή, η οποία κατρακύλησε κατά 7% την Πέμπτη.

Ο Jansen δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης ινών, την ψηφιοποίηση του τρόπου λειτουργίας της, την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και την απλούστευση της δομής της, η BT θα βασιστεί σε πολύ μικρότερο εργατικό δυναμικό και σημαντικά μειωμένη βάση κόστους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020.

«Ο νέος όμιλος BT θα είναι μια πιο ευέλικτη επιχείρηση με πιο λαμπρό μέλλον», τόνισε.

Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων του ομίλου θα μειωθεί από 130.000 σε 75.000 έως 90.000 το αργότερο μέχρι το οικονομικό έτος 2030, ανέφερε.

Ο Jansen είπε ότι οι συνεχιζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας της BT θα επιταχυνθούν, καθώς ολοκληρώνει την κατασκευή ινών και απενεργοποιεί το 3G.

Η τεχνητή νοημοσύνη

Η ανταγωνίστρια της BT, Vodafone ανέφερε την Τρίτη ότι θα περικόψει 11.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Ο Jansen είπε ότι θα χρειαστούν περίπου 10.000 λιγότεροι μηχανικοί δικτύου για τη λειτουργία ψηφιακών δικτύων, ενώ τεχνολογίες όπως η αυτοματοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσουν άλλους 10.000.

Υπάρχουν «τεράστιες ευκαιρίες» για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, είπε, προσθέτοντας ότι τα μοντέλα μεγάλων γλωσσών με τεχνητή νοημοσύνη θα ήταν ένα άλμα προς τα εμπρός

Η BT θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, με γνώμονα τις ανάγκες τους.

Τα αποτελέσματα

Όσον αφορά τα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους, ο Jansen ανέφερε ότι η BT είχε σημειώσει καλή πρόοδο, καθώς ικανοποίησε τις προσδοκίες της αγοράς με αύξηση 5% στα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη κατά 7,9 δισεκατομμύρια λίρες (10 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ωστόσο, οι ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) μειώθηκαν κατά 5% σε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες, στο χαμηλότερο σημείο τους, λόγω της αύξησης των κεφαλαιουχικών δαπανών σε μετρητά. Οι προβλέψεις για τις ελεύθερες ταμειακές ροές για το 2024 ήταν επίσης μικρότερες από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής