Πρωθύστερο

Γνωρίζω ότι θα πείτε πως πρόκειται για σχέδιο πρωθύστερο, αλλά σύμφωνα με την δυναμική πραγμάτων – που δεν αμφισβητείται – και με βάση τους προβλεπόμενους αριθμούς, φαίνεται πως τα πράγματα οδηγούνται εκεί. Που; Σ΄αυτό το πρωθύστερο σχέδιο που θα σας αφηγηθώ. Η πηγή μου δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, είναι εγκυρότατη!

Τρίτες…

Σε διάφορους κύκλους της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας – προφανώς όχι εν αγνοία του προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη – συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο των … τρίτων εκλογών ως τις 15 του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για «ένα φάντασμα που πλανάται» πάνω απ[ό την πολιτική ζωή της χώρας – πως ήταν του … Μάρξ, ε, καμμία σχέση! Πρόκειται για σχέδιο επί χάρτου, αλλά η ανάγκη του σχεδιασμού προκύπτει από τα υπάρχοντα και πιθανά δεδομένα.

Εφόσον…

Υπό την προυπόθεση φυσικά ότι ούτε στις δεύτερες εκλογές «βγαίνουν τα νούμερα» για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Και φυσικά δεν κατορθώνει το ΕΑΝ – που απ΄ότι φαίνεται δεν θα κατορθώσει να περάσει το «φράγμα» του 3% και να μπει στη Βουλή για να γίνει το «υποστήλωμα» της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και επίσης ο πρόεδρος του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης τηρήσει την διαβεβαίωση που έχει δώσει – δημοσίως και ιδιωτικώς, με διάφορους τρόπους – πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη. Μετά από όλα αυτά τα «εφόσον» ο δρόμος προς τις τρίτες εκλογές είναι μονόδρομος.

Σταθερότητα

Σύμφωνα με την πηγή μου οι όποιες αντιδράσεις από διάφορα συστήματα εντός και εκτός Ελλάδας εκδηλωθούν, θα εξουδετερωθούν με το εξής επιχείρημα: όλοι αυτοί αισθάνονται – αν δεν επιθυμούν – πολύ πιο άνετα με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, παρά με μία κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, το στοίχημα είναι η σταθερότητα, ε, αυτή την σταθερότητα θα την έχουν με τις τρίτες εκλογές και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Ας κάνουν λίγο υπομονή!

Δήμαρχοι

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου – σύμφωνα με το σχετικό σενάριο – το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα έχει και έναν επιπλέον σύμμαχο. Θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες – οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνουν το Νοέμβριο – που θα στηρίζονται από το κόμμα, οι οποίοι θα τρέχουν για «την πάρτη τους» αλλά και για τις εθνικές εκλογές που προηγούνται των δικών τους.

Ιδιοσυγκρασία

Και η πηγή μου πρόσθεσε και έναν ακόμη λόγο για το ενδεχόμενο των τρίτων εκλογών. Την ιδιοσυγκρασία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, λέγοντας μου ότι επί της ουσίας δεν ήθελε ούτε ο ίδιος την οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία, διότι δεν θέλει «συνεταίρο» στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας – «εδώ δεν μοιραζόταν την κυβερνητική του εξουσία με τους υπουργούς του, θα την μοιραστεί με ένα … ξένο. Δεν υπάρχει περίπτωση».

Οι γενικοί γραμματείς

Α, και να μην το ξεχάσω. Σε όλο αυτό το διάστημα το «σύστημα» των γενικών γραμματέων των υπουργείων, φιλοδοξεί ο κ. Μητσοτάκης ότι θα παραμείνει αλώβητο στη θέση του. Δηλαδή έτσι κι αλλιώς σ΄όλο αυτό το διάστημα θα ελέγχει την κυβερνητική εξουσία. Οι γενικοί γραμματείς ήταν το βασικό σύστημα ελέγχου της κυβέρνησης σ΄όλη τη διάρκεια της τετραετίας και όχι οι υπουργοί, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είχαν αρμοδιότητες διακοσμητικού χαρακτήρα.

Αυτοδυναμία

Ξέρω ότι όλα αυτά προυποθέτουν τρία «εφόσον», αλλά με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα – για να γίνει και εγώ … mainstream – οδηγούν στην … «εκλογική παλιγεννεσία» για την κυβερνητική αυτοδυναμία!

———————————-

Γ. Κατρούγκαλος

Το ολίσθημα του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Με την αντίδραση του κ. Τσίπρα να τον θέσει «εκτός συλλογικής προσπάθειας» και να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια – τυπικά το όνομα του θα υπάρχει γιατί τα ψηφοδέλτια έχουν τυπωθεί – ίσως να περιορίσει το κόστος. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σ΄όλη την προεκλογική περίοδο επικεντρώθηκε σε δύο σημεία: πρώτον, ότι θα είναι συνεπής γιατί τώρα δεν έχει τους «θεσμούς» πάνω από το κεφάλι του και το δεύτερο, ότι δεν θα υπερφορολογήσει τα μεσαία στρώματα. Η αναφορά του κ. Κατρούγκαλου έκανε το χειρότερο απ΄όλα. Ανέσυρε τις μνήμες της υπερφορολόγησης. Ιδιαίτερα επώδυνες. Το μέγεθος της ζημιάς θα μετρηθεί το βράδυ της Κυριακής….

—————————

Συγκεντρώσεις

Στο παιχνίδι των εντυπώσεων έχουν περιοριστεί πλέον όλα τα κόμματα με τις κεντρικές τους συγκεντρώσεις. Βέβαια την παράσταση έκλεψε το ΚΚΕ – αναμενόμενο. Μου έλεγαν πως η κεντρικής συγκέντρωση στο Θησείο του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ με ομιλητή τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη ήταν κατώτερη του αναμενόμενου. Κάνουν λόγο για περίπου 1.700 άτομα. Είναι γνωστό πως το κόμμα στην Αττική χωλαίνει. Φαίνεται ότι δεν κατάφερε να διαμορφώσει δυναμική!

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Χθες οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Αττική ήταν στα … κόκκινα – από την ένταση – για την συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Φαίνεται ότι τα στελέχη του κόμματος ήταν ικανοποιημένα από το πλήθος του κόσμου. Βέβαια για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – που δεν φημίζεται για τον μηχανισμό του – ήταν εκδήλωση ήταν επιτυχημένη. Και σκηνοθετικά, με τη Βουλή στο βάθος.

Νέα Δημοκρατία

Απομένει σήμερα η συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Θησείο με ομιλητή τον κ. Μητσοτάκη. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και θα έχει αποτέλεσμα.

Κυριακή

Και το επόμενο ραντεβού είναι το βράδυ της Κυριακής. Οι αρμόδιοι λένε πως η αγωνία θα είναι σύντομη. Να δούμε….

———————————

Εξαγορές

Την έμφαση του ομίλου Helleniq Energy στην υλοποίηση του σχεδίου Vision 2025 που προβλέπει τον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό του τόνισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ο CEO.

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης ενημέρωσε στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών και χρηματοοικονομικών οίκων για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και έκανε γνωστό το «πόσο υπερήφανοι είμαστε για τις επενδύσεις που υλοποιούμε με στόχο την πράσινη μετάβαση αλλά και την ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων της Helleniq Energy».

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και η αναγγελία του για δύο νέες εξαγορές στον τομέα των ΑΠΕ. Μάλιστα έκανε γνωστό πως οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Ήδη η Helleniq Enerrgy λειτουργεί ΑΠΕ 341 MW και έχει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο έργων άνω των 3 GW.

Και βέβαια εκτός από την οργανική ανάπτυξη προχωρά και σε εξαγορές…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories