Μπορεί το hedge fund κρυπτονομισμάτων Three Arrows Capital να πτώχευσε προκαλώντας αναταράξεις στην αγορά των crypto, ωστόσο επτά NFΤ’s του βγήκαν στο σφυρί και απέσπασαν αρκετά χρήματα: ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επτά μη ανταλλάξιμες μάρκες από το πτωχευμένο Fund πωλήθηκαν για περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ αυτών και το «Fidenza #725», μια εικόνα με γραφικές παύλες και καμπύλες σε μια χρωματική παλέτα από κρεμ, κίτρινο, ροζ και μαύρο, έφτασε στην υψηλότερη τιμή με πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια. Η Three Arrows Capital το αγόρασε για 135 Ether το 2021, η αξία των οποίων εκείνη την εποχή -σύμφωνα με το DappRadar- ήταν 341.786 δολάρια.

Η δημοπρασία αυτή αποτελεί μέρος της εκκαθάρισης της Three Arrows, σύμφωνα με αναφορά της Teneo, έναν από τους εκκαθαριστές που διορίστηκαν από το δικαστήριο.

Στο «σφυρί» το πιο ακριβό βιβλίο όλων των εποχών

Η κατάρρευση

Η Three Arrows με έδρα τη Σιγκαπούρη ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρεία κρυπτογράφησης που χρεοκόπησε το 2022, λόγω της κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων Luna και Terra. Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους στα τέλη Ιουνίου 2022.

Η εταιρεία εκείνη την εποχή υπολόγιζε τα περιουσιακά της στοιχεία σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, με την εκτεταμένη συλλογή NFT να αποτιμάται σε περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ένα αρχείο που είδε ο ιστότοπος ειδήσεων κρυπτονομισμάτων The Block.

Τα μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) είναι ένα στοιχείο που βασίζεται σε blockchain που αντιπροσωπεύει την ιδιοκτησία ενός ψηφιακού στοιχείου , όπως μια εικόνα, ένα βίντεο ή ένα κομμάτι κειμένου.

Η αγορά των NFT εκτινάχθηκε το 2021 και οι οίκοι δημοπρασιών συμπεριλαμβανομένων των Sotheby’s και Christie’s μπήκαν στη φρενίτιδα αυτή.

Ωστόσο, οι όγκοι πωλήσεων και οι τιμές μειώθηκαν έκτοτε, καθώς η ζήτηση για κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία έχει περιοριστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News