Η SpaceX του Ίλον Μασκ και η Unipol Gruppo συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη βόρεια Ιταλία να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης, δήλωσε το Σάββατο η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία.

Καταρρακτώδεις βροχές κατέστρεψαν την ανατολική πλευρά της ιταλικής περιοχήςΕμίλια Ρομάνια, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους, προκαλώντας ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ και πλήττοντας ιδιαίτερα τη γεωργία.

Περίπου 36.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλοί από αυτούς που παρέμειναν στις πλημμυρισμένες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.

Οι προσπάθειες διάσωσης παρεμποδίζονται από την επίμονη κακοκαιρία και τις διακοπές στις τηλεφωνικές γραμμές.

Ιταλία: 14 νεκροί, χιλιάδες άστεγοι από τις πλημμύρες [Video]

Η συμφωνία

Βάσει της συμφωνίας, η Unipol εξαγόρασε τα δορυφορικά τερματικά Διαδικτύου Starlink της SpaceX και θα τα διαθέσει σε διασώστες, νοσοκομεία και το κοινό. Η SpaceX τοποθετεί τους δορυφόρους της για να δώσουν προτεραιότητα στην περιοχή Emilia-Romagna και να παρέχουν βελτιωμένη κάλυψη.

«Η SpaceX, η Starlink και η Tesla είναι στην ευχάριστη θέση να χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο για να βοηθήσουν την Ιταλία και τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες», ανέφερε ο Μασκ σε δήλωση.

Μεγάλη καταστροφή

Η Εμίλια Ρομάνια ο «δεντρόκηπος» της χώρας, μετρά τις πληγές της από τις πλημμύρες.

Περίπου είκοσι ποταμοί και ρέματα υπερχείλισαν και τα νερά όρμησαν στις πεδιάδες της περιφέρειας 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Όλη η Ιταλία βιώνει βροχερό και υγρό Μάιο, αλλά τις τελευταίες ημέρες η Εμίλια Ρομάνια υπέστη απίστευτη κακοκαιρία: πελώριες αγροτικές εκμεταλλεύσεις πνίγηκαν, βυθίστηκαν κάτω από νερά και λάσπες, χωράφια με σιτηρά και οπωροκηπευτικά ρημάχτηκαν , βοσκότοποι χάθηκαν, χωριά σαρώθηκαν από χείμαρρους λάσπης, γέφυρες κατέρρευσαν, πάνω από 400 δρόμοι βούλιαξαν.

Κατά τόπους, έπεσαν μέσα σε μερικές ώρες βροχές που υπό κανονικές συνθήκες καταγράφονται σε ένα ολόκληρο εξάμηνο.

Οι ζημιές εκτιμάται πως ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ – και προστίθενται σε αυτές που εκτιμήθηκε πως έφθαναν τα δύο δισεκ. ευρώ από παρόμοια φαινόμενα στις αρχές του μήνα.

«Πέντε χιλιάδες αγροτικές εκμεταλλεύσεις βρέθηκαν κάτω από το νερό», συνοψίζουν τοπικοί φορείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία