Προς 595.900 δολάρια, 10 φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση, πουλήθηκε η διαλυμένη κιθάρα Fender Stratocaster του Κερτ Κομπέιν των Nirvana.

ΗΠΑ: Σε δημοπρασία η πρώτη κιθάρα του B.B. King και η άγνωστη… Μέριλιν Μονρόε

Η εμβληματική ηλεκτρική κιθάρα για αριστερόχειρα του θρυλικού frontman των Nirvana καταστράφηκε ενώ οι πρωτοπόροι του grunge έφτιαχναν το άλμπουμ τους Nevermind στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η κιθάρα επανασυναρμολογήθηκε αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 60.000 και 80.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Julien στο Hard Rock Cafe στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Επάνω της υπάρχουν οι υπογραφές των τριών μελών των Nirvana –Κομπέιν, Κριστ Νοβοσέλιτς και Ντέιβ Γκρολ- και μια αφιέρωση του Κομπέιν που απευθύνεται στον αείμνηστο τραγουδιστή των Screaming Trees, Μαρκ Λάνεγκαν.

Σύμφωνα με την Julien’s Auctions, ο Κομπέιν έδωσε την κιθάρα στον Λάνεγκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας Nevermind των Nirvana το 1992.

Ο Κομπέιν, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1994 σε ηλικία 27 ετών, ήταν γνωστός για τις φρενήρεις ερμηνείες του και κατέστρεψε αρκετές Stratocasters κατά τη διάρκεια της σύντομης αλλά θρυλικής καριέρας του.

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε το χειρόγραφο set list των Nirvana από το ντεμπούτο “Smells Like Teen Spirit” του συγκροτήματος το 1991 προς 50.800 δολάρια, δώδεκα φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση.

Η κιθάρα που έπαιξε ο Κομπέιν κατά τη διάρκεια μιας θρυλικής ζωντανής ακουστικής συναυλίας στο MTV Unplugged το 1993, μόλις πέντε μήνες πριν από το θάνατό του, πουλήθηκε πριν από δύο χρόνια για 6 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης δημοπρασίας του Julien, πουλήθηκαν πολλά αναμνηστικά αστέρων της μουσικής βιομηχανίας, μεταξύ αυτών κιθάρες του Μπόνο και του Έντι βαν Χέιλεν, και το σακάκι του Μάικλ Τζάκσον από την “Dangerous” World Tour.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus