Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διαβλέψουν τις οικονομικές προοπτικές εν μέσω ανησυχιών για τη διαπραγμάτευση του ανώτατου ορίου χρέους και της αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά σχεδόν 8 μονάδες βάσης στο 4,402%, αφού άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό της από τον Μάρτιο. Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων ήταν επίσης υψηλότερες, με την απόδοση του 10ετούς  ομολόγου αναφοράς να σκαρφαλώνει πάνω από 3 μονάδες βάσης στο 3,755%. Έφτασε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον μηνών.

Ομόλογα: Ανάρπαστα από τους επενδυτές – Περίπου 1 τρισ. αναμένεται ότι θα εισρεύσουν τα επόμενα χρόνια

Οι συνομιλίες σχετικά με τη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους συνεχίστηκαν, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι να έχουν μια «παραγωγική», όπως τη χαρακτήρισε ο Μακάρθι, συνάντηση τη Δευτέρα. Σε σχόλια που έκαναν τη Δευτέρα, τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Μακάρθι εμφανίστηκαν πιο θετικοί ως προς την εξεύρεση λύσης.

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να αθετήσουν το χρέος τους την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.

Εν τω μεταξύ, εντάθηκε η αβεβαιότητα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed. Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολη, Νιλ Κασκάρι μιλώντας τη Δευτέρα στην εκπομπή “Squawk Box” του CNBC  είπε ότι είναι κοντά στο να αποφασίσε αν η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα και αν η Fed αποφασίσει διατηρήσει τα επιτόκια, η εκστρατεία της για την αύξηση των επιτοκίων μπορεί να μην έχει τελειώσει.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αξιωματούχοι της Fed έχουν μοιραστεί διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα για τα επιτόκια. Αυτό έρχεται μετά την τελευταία απόφαση της Fed για τα επιτόκια και την καθοδήγηση που πυροδότησε ελπίδες μεταξύ των επενδυτών για μια παύση στην αύξηση των επιτοκίων ή ακόμη και για μειώσεις των επιτοκίων αργότερα φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης