Με ψυχραιμία και μικρές αμυντικές αναπροσαρμογές παρακολουθεί η Wall Street το «σήριαλ» των διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο του χρέους μεταξύ του προέδρου Joe Biden και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy, ενώ αποτιμά και τα στοιχεία από την οικονομία, προκειμένου να εκτιμήσει τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,39% στις 33.155 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,40% στις 4.175 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,38% στις 12.672 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Yelp σημειώνουν άνοδο 11,4%, καθώς η ακτοβιστική TCS Capital Management επιβεβαίωσε τις αναφορές ότι έχει δημιουργήσει μερίδιο άνω του 4% στην εταιρεία και ζητά από τη διοίκηση να διερευνήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης.

Από την άλλη, απώλειες 1% σημειώνει η Lowe’s, μετά τη μείωση των προβλέψεων της εταιρείας λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού για το σύνολο του έτους για τις συνολικές πωλήσεις και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή. Ωστόσο, η Lowe’s ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα του πρώτου τριμήνου.

Οι διαπραγματεύσεις

McCarthy και Biden συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Δευτέρας, σε μια συζήτηση που ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε «παραγωγική» και «επαγγελματική». Η συνάντηση – που έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν από την πρώτη ημερομηνία που οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κηρύξουν στάση πληρωμών – φάνηκε να απηχεί έναν πιο θετικό τόνο, ωστόσο η επιφυλακτικότητα στη Wall Street παραμένει.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις για το όριο του χρέους στην Ουάσινγκτον, ελπίζοντας σε περισσότερη βεβαιότητα καθώς πλησιάζει η λεγόμενη ημερομηνία Χ της 1ης Ιουνίου.

«Στέλνουμε ένα πολύ αρνητικό μήνυμα σχετικά με την ικανότητά μας να διοικήσουμε την οικονομία μας, πόσο μάλλον να αποτελέσουμε άγκυρα για τον υπόλοιπο κόσμο, και η αγορά μέχρι στιγμής το έχει αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα πολύ καλά», δήλωσε ο Mohamed El-Erian στο CNBC.

Παρά αυτόν τον αρνητικό καταλύτη και την αβεβαιότητα σχετικά με την επόμενη κίνηση επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, δήλωσε ότι είναι «πολύ εντυπωσιασμένος» από τη σταθερότητα της αγοράς μέχρι στιγμής. Ο El-Erian θεωρεί επίσης ότι ο S&P 500 είναι δίκαια τιμολογημένος.

Στα μάκρο της ημέρας, η περιφερειακή μη μεταποιητική βιομηχανία στην περιοχή της Φιλαδέλφειας βελτιώθηκε ελαφρώς τον Μάιο. Τα ευρήματα από την έρευνα της Philadelphia Fed για τη μη μεταποιητική βιομηχανία έδειξαν ότι η δραστηριότητα αυξήθηκε ελαφρώς στο -16 τον Μάιο από -22,8 τον Απρίλιο, αν και βρέθηκε σε αρνητικά εδάφη για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street