Με το βλέμμα στις ΗΠΑ και στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου χρέους κινήθηκαν και σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τα πρόσημα να είναι μικτά και τη νευρικότητα έκδηλη.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,42% στις 30.957 μονάδες, διακόπτοντας το νικηφόρο σερί επτά ημερών. Ο Topix έκλεισε 0,66% χαμηλότερα στις 2.161,49 μονάδες. Και οι δύο δείκτες ανέτρεψαν τα κέρδη που σημείωναν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδισε 0,1% και έκλεισε στις 7.270,8 μονάδες, καθώς ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της χώρας σημείωσε ηπιότερη επέκταση τον Μάιο, σύμφωνα με την Juno Bank. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,35% και ο Kosdaq ήταν επίσης υψηλότερα κατά 0,79%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά κέρδη και υποχώρησε κατά 0,83%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης χαμηλότερα. Ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,87%, ενώ ο Shenzhen Component έκλεισε κατά 0,4% χαμηλότερα.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο συνολικός πληθωρισμός της Σιγκαπούρης αυξήθηκε στο 5,7% τον Απρίλιο, υψηλότερα από το 5,5% που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο, ενώ ξεπέρασε τις προσδοκίες για 5,5% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στον υψηλότερο πληθωρισμό για τις υπηρεσίες και τις ιδιωτικές μεταφορές. Το βασικό μέτρο πληθωρισμού της MAS, το οποίο δεν περιλαμβάνει τη στέγαση και τις ιδιωτικές μεταφορές, διαμορφώθηκε στο 5% τον Απρίλιο, όπως και τον Μάρτιο.

Επίσης, ο μεταποιητικός τομέας της Ιαπωνίας κατέγραψε ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, σύμφωνα με έκτακτες εκτιμήσεις της au Jibun Bank. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών στη μεταποίηση διαμορφώθηκε στο 50,8 τον Μάιο, από το 49,5 που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο, “σηματοδοτώντας την πρώτη βελτίωση των συνθηκών από τον Οκτώβριο του 2022”, όπως προκύπτει από την έκθεση.

Η τράπεζα σημείωσε ότι υπήρξε νέα αύξηση τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών, με τις δύο μεταβλητές να αυξάνονται με τον ισχυρότερο ρυθμό εδώ και 13 μήνες. Οι κατασκευαστές ανέφεραν ότι τα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού παρουσίαζαν σημάδια βελτίωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης