Την εθνική ανάγκη να υπάρξει μία αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη που θα διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης. Διαβλέποντας ότι βάσει της λαϊκής ετυμηγορίας δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων, επέστρεψε άμεσα ως άγονη τη διερευνητική εντολή. Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε, τόσο κατά τη συνομιλία του με την κ. Σακελλαροπούλου όσο και εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, πως το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικό λαός ανέδειξε τη μεγάλη ανάγκη να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα μετά από όσα έχει βιώσει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, ώστε να θέσουμε στο παρελθόν τη διχόνοια, την τοξικότητα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό.

Έκανε λόγο για μια δύναμη η οποία θα διασφαλίσει το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, προκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες που έχουν κλιμακωθεί. Εστίασε, επίσης, σε ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους, με πολλές καλές θέσεις εργασίας για τα ελληνόπουλα. «Αυτή την ανάγκη που ανέδειξε ο ελληνικός λαός, θα αγωνιστώ να αποκτήσει σάρκα και οστά στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι εθνική ανάγκη αυτή η δύναμη να αποκτήσει δυναμική, ώστε να υπάρχει δυνατότητα σταθερότητας και προοπτικής για τη χώρα. Προοπτική για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, βάζοντας τις περιπέτειες πίσω και όχι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές σε νέες περιπέτειες», κατέληξε.

Εκλογικό σκηνικό: Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες να χτίσουμε μαζί το Κίνημα της Αλήθειας

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κοιτάζει μπροστά, με αισιοδοξία και δυναμισμό, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής. Είναι ανάγκη ο τόπος μας να αποκτήσει επιτέλους μία ισχυρή, γνήσια, προοδευτική προγραμματική αντιπολίτευση. Απευθύνουμε ένα θετικό κάλεσμα σε όλους τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες, να χτίσουμε ξανά μαζί το Κίνημα της Αλήθειας, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Είναι ένα κάλεσμα προς τους πολίτες που καλούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους, να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την Ελλάδα του μέλλοντος, ενισχύοντας μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου. Όλα αυτά βεβαίως προϋποθέτουν αξιοπιστία και συνέπεια, δύο αρετές, που έλειψαν από την αξιωματική αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια. Στον αντίποδα, τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν οι ανερμάτιστες πολιτικές, οι ασυναρτησίες, το θόλωμα στη στρατηγική στόχευση, ο τυχοδιωκτισμός ως πυξίδα πολιτικής. Για αυτό και έγινε ο “χρυσός” χορηγός του κ. Μητσοτάκη και μιας διακυβέρνησης που χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία και προσβολές στο κράτος δικαίου. Παρόλα αυτά, στις τελευταίες του ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει πως ούτε λίγο ούτε πολύ για όλα φταίνε οι άλλοι. Δεν αναλαμβάνουν ελάχιστη ευθύνη, αλλά τη ρίχνουν στο ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσαν αντί να σπαταλούν λέξεις, να αρκεστούν στις λίγες λέξεις που χρησιμοποίησε ο κ. Γιώργος Τσίπρας σε ανάρτησή του, μιλώντας για αποδοκιμασία της παιδικής χαράς. Εμείς στον δρόμο προς τις επόμενες κάλπες έχουμε μία αποστολή: να ανοίξουμε το προσκλητήριο μας ακόμη περισσότερο σε όλους τους δημοκράτες πολίτες για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση