Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά την προειδοποίηση του Σαουδάραβα υπουργού Ενέργειας, Αμπτουναζιζ Μπιν Σαλμάν προς τους κερδοσκόπους, η οποία αύξησε την προοπτική περαιτέρω περικοπών του ΟΠΕΚ+ για τη στήριξη της αγοράς.

Το αργό Brent σημείωνε άνοδο 1,14 δολάρια ή 1,5% στα 77,13 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κέρδισε 1,21 δολάρια ή 1,7% στα 73,26 δολάρια το βαρέλι.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πιέσεις από τη Γαλλία

Τα κέρδη αυτά προστίθενται σε αύξηση 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν η άνοδος των προθεσμιακών συμβολαίων βενζίνης στις ΗΠΑ τόνωσε την αισιοδοξία για τη ζήτηση αργού.

Οι περικοπές παραγωγής από ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ+ τίθενται σε ισχύ αυτόν τον μήνα, γεγονός που αναμένεται να συμπιέσει περαιτέρω τις προμήθειες. Τα σχόλια του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας αύξησαν τις εικασίες ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μπορεί να αφαιρέσουν ακόμη περισσότερη προσφορά.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας απευθυνόμενος σ΄ αυτούς που η χρηματιστηριακή αργκό αποκαλεί «σορτάκηδες» – αυτούς που στοιχηματίζουν ότι οι τιμές θα πέσουν – τους είπε να «προσέχουν. Τα σχόλια θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι ο ΟΠΕΚ+ θα εξετάσει περαιτέρω μειώσεις της παραγωγής όταν συνεδριάσει στις 4 Ιουνίου, δήλωσε ο αναλυτής της OANDA Craig Erlam. Πρόσθεσε όμως ότι οι τιμές του αργού τύπου Brent πρέπει να αυξηθούν πάνω από τα 77,50 δολάρια το βαρέλι για να σηματοδοτήσουν την αλλαγή του κλίματος.

«Φυσικά, οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια και οι traders δεν έχουν αποθαρρυνθεί υπερβολικά από τα λόγια του, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει ανακοινώσει δύο σημαντικές περικοπές τον τελευταίο χρόνο που συγκλόνισαν για λίγο τις αγορές, δήλωσε ο Erlam.

Οι διαπραγματευτές του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου θα συναντηθούν εκ νέου την Τρίτη για να επιλύσουν το αδιέξοδο σχετικά με την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ ύψους 31,4 τρισ. δολαρίων, με την Ουάσινγκτον να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο χρεοκοπίας σε μόλις εννέα ημέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities