Σε 527,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 15,4%  ανήλθαν τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) α’ τριμήνου 2023 του ΟΠΑΠ, βάση ως αποτέλεσμα «του επιτυχημένου εμπορικού πλάνου και του γενικότερου θετικού κλίματος στις retail δραστηριότητες, με την εταιρεία να επιτυγχάνει σημαντική ανάπτυξη τόσο στο επίγειο όσο και στο διαδίκτυο».

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) α’ τριμήνου 2023 αυξήθηκαν κατά 16,4% στα €196,5εκ. (α’ τρίμηνο 2022: €168,8εκ.) ή αυξημένα κατά 12,7% σε συγκρίσιμη βάση, ως αποτέλεσμα των αυξημένων εσόδων.

ΔΕΙΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα λειτουργικά έξοδα α΄ τριμήνου 2023 διαμορφώθηκαν στα 88,9 εκατ. ευρώ, οριακά υψηλότερα κατά 0,4% σε ετήσια βάση (α’ τρίμηνο 2022 στα €88,6εκ.) «επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση στη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους».

Τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο 2023 ανήλθαν σε €118,0εκ. (α’ τρίμηνο 2022: €88,3εκ.), αυξημένα κατά 33,6% σε ετήσια βάση ή αυξημένα κατά 25,7% σε συγκρίσιμη βάση στα €118,3εκ., βοηθούμενα επίσης από τη μείωση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης.

«Πράσινο φως» από τη Γ.Σ. του ΟΠΑΠ για πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών

Ισχυρή ταμειακή θέση με το δείκτη Καθαρού Δανεισμού/LTM Ebitda να διαμορφώνεται στο 0,1x (0,03x συμπεριλαμβανομένων των μισθώσεων).

Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR)

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) στο α’ τρίμηνο 2023 αυξήθηκαν κατά 15,4% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα €527,4εκ. ενισχυμένα από τις εμπορικές πρωτοβουλίες της εταιρείας, το γενικότερο θετικό κλίμα στο retail και τη συνεχιζόμενη συνεισφορά του online.

Μικτό Κέρδος από παιχνίδια

Το μικτό κέρδος από παιχνίδια το α’ τρίμηνο 2023 διαμορφώθηκε στα €218,1εκ. αυξημένα κατά 15,4% σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα των αυξημένων GGR.

EBITDA

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν το α΄ τρίμηνο 2023 σε €196,5εκ. έναντι €168,8εκ. στο α΄ τρίμηνο 2022 αυξημένα κατά 16,4% ή κατά 12,7% σε συγκρίσιμη βάση ως αποτέλεσμα των αυξημένων GGR και της συνετής διαχείρισης του κόστους

Καθαρά κέρδη

Τα καθαρά κέρδη το α΄ τρίμηνο 2023 ανήλθαν σε €118,0εκ. έναντι €88,3εκ. το α’ τρίμηνο 2022 λόγω αυξημένης λειτουργικής κερδοφορίας και μειωμένων χρηματοοικονομικών εξόδων.

Μη συμπεριλαμβάνοντας έκτακτα κονδύλια, τα καθαρά κέρδη σε επαναλαμβανόμενη βάση το α’ τρίμηνο 2023 ανήλθαν σε €118,3εκ. συγκριτικά με €94,2εκ. το α’ τρίμηνο 2022.

Ισχυρή οργανική ανάπτυξη

«Έπειτα από το εντυπωσιακό τέταρτο τρίμηνο του 2022, ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε δυναμικά το 2023, σημειώνοντας ισχυρή οργανική ανάπτυξη. Η σημαντική κερδοφορία του πρώτου τριμήνου του
2023 αντανακλά την ελκυστική πρότασή μας προς τους πελάτες, καθώς και την ενισχυμένη λειτουργική αποδοτικότητά μας» σχολίασε ο Jan Karas, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ και πρόσθεσε:

«Συνολικά, σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε όλους τους πυλώνες της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward του ΟΠΑΠ. Μεταξύ άλλων, έχουμε βελτιώσει περαιτέρω τα προϊόντα
μας και έχουμε αναβαθμίσει την εμπειρία των πελατών μας. Η ανανεωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του Pamestoixima.gr προσφέρει ένα ελκυστικό προϊόν, γεγονός που ενισχύει την αλληλεπίδραση με τον πελάτη. Επιπλέον, η νέα iLoterry πλατφόρμα μας, το Opaponline.gr, εντείνει το ψηφιακό αποτύπωμά μας, δίνοντας στον ΟΠΑΠ τη δυνατότητα να παρέχει την πιο ολοκληρωμένη online πρόταση στην αγορά και να προσφέρει ακόμη περισσότερη διασκέδαση στους πελάτες του. Ακόμη, το OPAP Store App συνεχίζει να αποδίδει καρπούς, αναδεικνύοντας τον απτό αντίκτυπο των πρωτοβουλιών μας για την ψηφιοποίηση της εμπειρίας των πελατών στα καταστήματα μας. Κοιτώντας προς το μέλλον, παραμένουμε κατάλληλα τοποθετημένοι για τα επόμενα κεφάλαια ανάπτυξης της εταιρείας μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο ΟΠΑΠ αξιοποιεί πλήρως τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στην αγορά, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις του για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική προσφορά»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα
Επιχειρήσεις |

DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

Η Attica Bank εκτιμά πώς η επιπλέον ζημιά που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ. 

Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων