Στην κορυφή των αρχαίων νομισμάτων που δημοπρατήθηκαν βρίσκεται πλέον ένα ελληνικό νόμισμα. Πρόκειται για ένα χρυσό στατήρα 2.400 ετών, ο οποίος πωλήθηκε σε ιδιώτη συλλέκτη έναντι 6.000.000 δολαρίων.

Η τιμή του αρχαιοελληνικού νομίσματος καθορίστηκε σε δημοπρασία που διεξήχθη στις 19 Μαΐου στον οίκο δημοπρασιών Numismatica Ars Classica στη Ζυρίχη.

Το συγκεκριμένο νόμισμα προέρχεται από το αρχαίο Παντικάπαιον της Ταυρικής Χερσονήσου, της σημερινής Κριμαίας. Τη συγκεκριμένη ελληνική αποικία ίδρυσαν οι Μιλήσιοι στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας κατά τον 7ο ή 6ο αιώνα π.Χ., με το συγκεκριμένο νόμισμα να υπολογίζεται ότι κόπηκε μεταξύ του 340-325 π.Χ.

Δημοπρασία: Πουλήθηκε προς 595.900 δολάρια η κιθάρα του Κερτ Κομπέιν

Απεικονίζει έναν ανοιχτόφθαλμο σάτυρο στην πρόσθια όψη, ενώ στην οπίσθια είναι χαραγμένος ένας γρύπας που στο ράμφος του κρατάει ένα δόρυ.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας ο συνδιευθυντής του οίκου Numismatica Ars Classica, Αρτούρο Ρούσο υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

«Είναι ένα σημάδι, ότι η αγορά νομισμάτων ανθεί στο σύνολό της και ότι ειδικά τα αρχαία νομίσματα προσελκύουν αυτή τη στιγμή έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον» συμπλήρωσε.

Οι νομισματολόγοι εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος στατήρας είναι έργο ιδιαίτερα ικανού χαράκτη, με την πολύ υψηλή τιμή του να αποδίδεται στην ποιότητα, αλλά και στη σπανιότητά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus