Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διαχειρίστηκε τις πιέσεις από δεικτοβαρείς τίτλους, αλλά και τη διεθνή αβεβαιότητα σήμερα το  ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επανήλθε στη ζώνη των 1.200 μονάδων, βρίσκοντας στηρίγματα στη συντριπτική πλειονότητα του ταμπλό του. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,89% στις 1.202,43 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 116 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή συνεδρίαση

Αφού κατοχύρωσε μερικά από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, το ΧΑ σήμερα επανήλθε στη ζώνη των 1.200 μονάδων, επαναπροωθώντας μέρος αυτών και πάλι σε εγχώριους τίτλους. Έτσι, αφού οι βραχυπρόθεσμοι έκαναν τη «δουλειά», επανήλθαν σε τίτλους που είτε έχουν μείνει πίσω είτε έχουν κάποια εξέλιξη που δείχνει ότι οι προοπτικές τους είναι θετικές. Έτσι οι δυνάμεις στο ταμπλό επανέφεραν τον δείκτη στα επίπεδα εκείνα που εισήλθαν μεγάλα κεφάλαια τις προηγούμενες ημέρες.

Morgan Stanley: Overweight για τις ελληνικές μετοχές

Έτσι, αυτά τα επίπεδα δείχνουν ότι δεν είναι το τέλος της ανόδου, αλλά ένα παράθυρο τοποθετήσεων όσο θα προεξοφλείται σταδιακά η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από την αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία παραμένει ακόμη και ενόψει των δεύτερων εκλογών, αναιρώντας τα όποια αρνητικά σενάρια και αν υπάρχουν ακόμη στο τραπέζι.

Τι διεθνές κλίμα

Την ίδια ώρα, το κλίμα διεθνώς επηρεάζει, έστω και οριακά τη Λ. Αθηνών, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ, εξαιτίας του κινδύνου η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών. Ο οίκος αναφέρει ότι οι κίνδυνοι το όριο του χρέους να μην αυξηθεί ή να μην ανασταλεί πριν την κρίσιμη ημερομηνία είναι μεγάλοι και κατά συνέπεια η κυβέρνηση μπορεί ν’ αρχίσει να αθετεί πληρωμές για ορισμένες από τις υποχρεώσεις της, προσθέτει ο οίκος αξιολόγησης.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Σε επίπεδο τίτλων, η Βιοχάλκο με +8,71%, η Aegean με +6,14%, αλλά και οι Λάμδα (+4,97%) και ΕΛΧΑ (+4,16%) ξεχώρισαν με τα κέρδη, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Autohellas, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Quest, Motor Oil, Μυτιληναίο, Σαράντη και ΟΛΠ. Θετικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank, ενώ αρνητικά οι ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Jumbo. Η Coca Cola έχασε 4,58% λόγω αποκοπής μερίσματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών