Θετικά πρόσημα στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, αλλά με την δεικτοβαρή Coca Cola να είναι στο -4%, είναι τα δύο χαρακτηριστικά της συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συγκρατεί τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,05% στις 1.192,38 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

Μετά την «στάση» του ΧΑ στη χθεσινή συνεδρίαση, οι αγοραστές παραμένουν στην αγορά και κάνουν εμφανή την παρουσία τους στο μεγαλύτερο μέρος των τίτλων. Ωστόσο, το -4% της Coca Cola βαραίνει την αγορά, καθώς η βαρύτητά της είναι τέτοια που θα επηρεάσει το ΧΑ την ημέρα της αποκοπής μερίσματός της, ύψους 0,78 ευρώ.

Το διεθνές κλίμα

Την ίδια ώρα, το κλίμα διεθνώς επηρεάζει, έστω και οριακά τη Λ. Αθηνών, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ, εξαιτίας του κινδύνου η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών. Ο οίκος αναφέρει ότι οι κίνδυνοι το όριο του χρέους να μην αυξηθεί ή να μην ανασταλεί πριν την κρίσιμη ημερομηνία είναι μεγάλοι και κατά συνέπεια η κυβέρνηση μπορεί ν’ αρχίσει να αθετεί πληρωμές για ορισμένες από τις υποχρεώσεις της, προσθέτει ο οίκος αξιολόγησης.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Aegean σημειώνει κέρδη 4,43%, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε Quest, Εθνική, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Eurobank και Motor Oil. Θετικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ αρνητικά οι Τιτάν, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Autohellas και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες