Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ηγήθηκε των απωλειών στην Ασία, καθώς υποχώρησε περισσότερο από 2% πέφτοντας κάτω από το όριο των 19.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 20 Μαρτίου.

Standard and Poor’s: Η χρεοκοπία των ΗΠΑ θα φέρει τριγμούς στην αγορά ενέργειας

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν επίσης, με τον Shanghai Composite να χάνει κατά 1,09% και τον Shenzhen Component να υποχωρεί κατά 0,53%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν σε μεγάλο βαθμό πτώση εν μέσω παρατεταμένων ανησυχιών για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ, ενώ η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε σταθερό το επιτόκιο αναφοράς της για τρίτη συνεχή φορά.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,27% και ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,88%. Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 1,07% για να κλείσει στις 7.136,9 μονάδες και να καταγράψει την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών. Ο δείκτης σημείωσε επίσης το χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και περίπου δύο μήνες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 αντιστάθηκε στην τάση και σημείωσε άνοδο 0,39% για να κλείσει στις 30.801,13 μονάδες, αλλά ο Topix σημείωσε απώλειες 0,29% για να κλείσει στις 2.146,15 μονάδες.

Τίτλοι και μάκρο

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του κινεζικού κατασκευαστή EV, Xpeng, σημείωσαν πτώση σχεδόν 8%, αντικατοπτρίζοντας τις απώλειες της εισηγμένης μετοχής της στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση άνω του 11%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της εταιρείας που ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες και προέβλεψε πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων.

Η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε σήμερα το βασικό της επιτόκιο για τρίτη συνεχή φορά στο 3,50%. Η απόφαση ήταν σύμφωνη με την πρόβλεψη συναίνεσης των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει παύση.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 1,6% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, χαμηλότερα από την άνοδο 3,3% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού της χώρας μειώθηκε κατά 0,1%, αφού σημείωσε αύξηση 0,1% τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες