Στον διαρκώς αναπτυσσόμενο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μίλησε στον OT, κάτα τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης Beyond 2023, ο Αναστάσιος Βασιλειάδης CEO του Πάρκου Καινοτομίας JOIST.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο πάρκο καινοτομίας JOIST, ένα phygital οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης στα πεδία της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης και του design. «Επικεντρώνουμε στην καινοτομία. Χαρακτηριστικά η spin off που παρουσιάσαμε πέρυσι πήγε σε χιλιάδες παιδιά».

Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία, πρόσθεσε και είπε πως στο πάρκο καινοτομίας συμμετέχουν μια σειρά από εταιρείες και ιδρύματα. «Συντονίζουμε τον ευρωπαϊκό κόμβο ψηφιακής καινοτομίας, ενώ φιλοξενούμε ένα κέντρο μοναδικό που αφορά την ηλεκτρονική υγεία και ειδικά την πρόληψη της άνιας»

Όπως είπε «γίνονται εξαιρετικά βήματα καινοτομίας στην Ελλάδα και ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι εκπληκτική η ανάπτυξη που υπάρχει, σε διάφορους τομείς, όπως και στον τομέα της βιοτεχνολογίας. Συζητάμε να έρθουν εταιρείες στο πάρκο μας από το εξωτερικό».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί η Ελλάδα να γίνει ένας διεθνής κόμβος τεχνολογίας, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως είναι ένας εφικτός στόχος, όπως και το να κάνουμε εξωστρέφεια, «φυσικά και μπορεί η Ελλάδα». «Είναι πολύ δυνατό το brand που έχουμε, ακόμη και σε αγορές πολύ μεγαλύτερες. Εχουμε τις δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News